Haberler

ÖGC'den Tutuklu Gazeteci Duruşması İçin Duyarlılık Çağrısı

Güncelleme:

ÖGC, yarın Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan DİHA Muhabiri Abdullah Çetin'in duruşması için duyarlılık çağrısında bulundu.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), yazılı bir açıklama yaparak, cezaevlerindeki tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekti. Tutuklu gazeteciler meselesinin halen ülkenin kanayan yarası olarak önümüzde durduğuna vurgu yapan ÖGC açıklamasında, "Dünya çapında uluslararası kuruluşlar ve Türkiye'deki basın örgütlerinin yoğun tepkisine rağmen, cezaevindeki gazetecilerin serbest bırakılmasına ilişkin ilerleme sağlanamamaktadır" denildi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun verilerine göre Türkiye cezaevlerinde halen 24 gazetecinin tutuklu bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Bu gazetecilerden biri de yarın Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması görülecek olan Dicle Haber Ajansı Siirt Muhabiri Abdullah Çetin'dir. Abdullah Çetin, 'KCK Kurtalan Davası' olarak bilinen dosya kapsamında iki buçuk yıldır cezaevindedir ve yargılaması halen devam etmektedir. 'Örgüt yöneticisi olmak'la suçlanan Çetin'e isnat edilen suçlamalara baktığımızda, aslında kendisinin gazetecilik faaliyetleri nedeniyle suçlandığını rahatlıkla görebilmekteyiz. İddianamesinde kendisini cezaevinde tutabilecek en ufak bir suçlamama bulunmamasına rağmen yıllardır cezaevinde tutulmaktadır" denildi.

Yarın Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması görülecek olan DİHA Muhabiri Abdullah Çetin başta olmak üzere, cezaevindeki tüm gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını talep eden ÖGC, ayrıca insan hakları, demokrasi ve özgürlüklerden yana tüm kesimleri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Abdullah Çetin Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title