Haberler

Off-road Kulüplerinden Vali Cirit'e Ziyaret

Artvin Valisi Kemal Cirit, il genelindeki off-road kulüplerinin başkanlarını kabul etti.

Artvin Valisi Kemal Cirit, il genelindeki off-road kulüplerinin başkanlarını kabul etti.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kabulde, Artvin Off-Road Kulübü Başkanı Murat Yılmaz, Başkan Yardımcısı Tolga Şatır, Yusufeli Off-Road Kulübü Başkanı Hasan Akan, Murgul Off-Road Kulübü Başkanı Ekrem Turan, Şavşat Off-Road Kulübü Başkanı Oğuzhan Yılmaz, Borçka Off-Road Kulübü Başkanı Tuncer Atan ile Arhavi Off-Road Kulübü Başkanı Hüseyin Güngör hazır bulundu.

Artvin Off-Road Kulubü Başkanı Yılmaz, ziyarette, kulübün kuruluşu, faaliyetleri ve il genelinde yapmayı planladıkları yarışmalar ve organizasyonlar hakkında Vali Cirit'e bilgi verdi.

Yılmaz, off-road kulüpleri olarak topluma fayda sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalışmaları bulunduğunu belirterek, "İlimiz dağlık ve engebeli bir coğrafyaya sahip. Dolayısıyla sel, afet ve zaman zaman da yangın gibi afetlere maruz kalabiliyor. Off-road kulüpleri olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile eğitim protokolü imzalayarak arama-kurtarma ekiplerine arazili araç sürüş teknikleri konusu başta olmak üzere doğayla mücadele konularında eğitim vermek istiyoruz. Aynı şekilde biz de AFAD ekiplerinden ilk yardım başta olmak üzere arama-kurtarma konularında eğitim almak istiyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit ise şunları söyledi:

"Maalesef geçen yıl Borçka, Murgul, Hopa ve Arhavi ilçelerimizde sel ve afetler yaşandı. Ayrıca özellikle ahşap mimarinin bulunduğu köylerimizde ev yangınları meydana geldi. Sel, afet, yangın gibi olaylarda zaman zaman arazi şartlarından dolayı olay yerine ulaşımda güçlükler yaşanıyor. İşte bunları bir nebze olsun önlemek amacıyla off-road kulüpleri ile AFAD arasında eğitim protokolü yapalım. Siz off-roadcular arazili araç sürüş yönetimleri konusunda AFAD ekiplerimizi eğitirsiniz, AFAD ekiplerimiz de size ilk yardım, arama-kurtarma başta olmak üzere bir çok konuda eğitim verir. Valilik olarak kısa sürede bu eğitim protokolünün yapılması konusunda gerekli çalışmaları başlatacağım."

Kaynak: AA / Güncel

Oğuzhan Yılmaz Kemal Cirit Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title