Haberler

Of İlçesinde Açılışlar

Trabzon’un Of ilçesinde Of Devlet Hastanesi’ne kazandırılan Acil Servis, yoğun bakım ünitesi ve tadilatı tamamlanan ameliyathane ile Merhum karikatür Sanatçısı Ziya Ramoğlu’nın adını taşıyan “Of Belediyesi Ressam Ziya Ramoğlu Kültür ve Sanat Evi” düzenlenen törenle açıldı.

Trabzon'un Of ilçesinde Of Devlet Hastanesi'ne kazandırılan Acil Servis, yoğun bakım ünitesi ve tadilatı tamamlanan ameliyathane ile Merhum karikatür Sanatçısı Ziya Ramoğlu'nın adını taşıyan "Of Belediyesi Ressam Ziya Ramoğlu Kültür ve Sanat Evi" düzenlenen törenle açıldı.

İlk olarak Of Devlet Hastanesi'ne kazandırılan Acil Servis, yoğun bakım ünitesi ve tadilatı tamamlanan ameliyathanenin açılışı yapılırken, açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, milletvekillerinde Süleyman Soylu, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Of İlçe Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Salih Salim Sarıalioğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Halit Çınarka, Sağlık İl Müdürü Dr. Kemal Süleyman, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, her alan olduğu gibi sağlık alanında da ciddi değişim ve dönüşümler yaşandığını belirterek, "İlimiz bütün ilçeleriyle beraber her alan olduğu gibi sağlık alanında da ciddi değişim ve dönüşümler yaşıyor. Bütün ilçelerimizde olduğu gibi Of ilçemizde de hükumet konağından gençlik merkezine, yüzme havuzundan futbol sahasına, solaklı vadisinden diğer bütün projelere kadar pek çok hizmetle ilçemizi dönüştürmeye devam ediyoruz" dedi.

Hastanedeki açılışın ardından Vali Öz ve beraberindekiler merhum karikatür Sanatçısı Ziya Ramoğlu'nın adını taşıyan "Of Belediyesi Ressam Ziya Ramoğlu Kültür ve Sanat Evi"ne geçerek buranın açılışını yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı'nın konseriyle gerçekleştirilen açılışta Vali Öz ve AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon'un kültür ve sanat şehri olduğunu vurguladı.

Merhum karikatürist Ziya Ramoğlu'nun oğlu Adnan Ramoğlu da babasının hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bir sanatçının oğlu olarak çok mutlu olduk. Sanatın ön planda olacağı böyle bir mekana babamın adının verilmiş olması bizi onure etti. Burada babamın yaklaşık 30 eseri var. Gençlerimiz bu sayede uluslararası bir karikatüristin ilçemizde yaşadığını görmüş olacak" diye konuştu.

Öte yandan, 2007 yılında hayatını kaybeden ünlü karikatür sanatçısı Ziya Ramoğlu'nun adını yaşatmak amacıyla Of Belediyesi'nce yürütülen çalışmalar neticesinde ilçenin sahil mevkinde yer alan bir bina restore edilerek Kültür ve Sanat Evi'ne dönüştürüldü. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Soylu Abdil Celil Öz Adnan Günnar Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title