Haberler

Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu: Kadınlarımız Bizim Baş Tacımız (2)

Başkan VEKİLİ ALİREİSOĞLU: AYŞE YILMAZ'DAN ÖZÜR DİLİYORUMOf Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, yanlış anlaşıldığını ve müftülük personeli Ayşe Yılmaz'a bir hakarette bulunmadığını belirterek, "Medya mensupları yaptıkları haberlerde konuyu farklı yönlere çekmeye çalışmışlardır.

Başkan VEKİLİ ALİREİSOĞLU: AYŞE YILMAZ'DAN ÖZÜR DİLİYORUM

Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, yanlış anlaşıldığını ve müftülük personeli Ayşe Yılmaz'a bir hakarette bulunmadığını belirterek, "Medya mensupları yaptıkları haberlerde konuyu farklı yönlere çekmeye çalışmışlardır. Benim böyle söylemlerim asla olamaz. Bizler kadınlarımızın sosyal haklarında olsun, başörtüsü mücadelesinde olsun her zaman yanında olmuş bir zihniyetin temsilcileriyiz" dedi.

Olayın yanlış anlaşılmadan ötürü farklı yönlere çekildiğini belirten ve Ayşe Yılmaz'dan özür dilediğini ifade eden Alireisoğlu şunları söyledi:

"Kadınlar bizim başımızın tacıdır. Kadınlarımıza karşı asla böyle küçük düşürücü eylem ve söylemlerimiz olamaz. Bu kabul edilebilir değildir. Olayı farklı yönlere çekmek isteyenler bu işi kullanmaya uğraşmaktadırlar. Yanlış bir anlaşılma neticesinde olayın bu noktalara gelmesi hepimizi üzmüştür. Ayşe hanımın nezdinde kadınlarımızın bizleri yanlış anlamasından ve belediyemizin bu şekilde anılmasından duyduğumuz üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Haberlere konu edilen şahsıma yönelik açıklamalar tamamen gerçek dışıdır. Belediye ve şahsım adına Diyanet Görevlisi Ayşe Yılmaz hanımefendiden ve Diyanet İşleri Başkanlığımızdan özür diliyorum."

BELEDİYE KADINA ŞİDDETE KARŞI

Kadına yönelik şiddete karşı olduklarını ve kadına yönelik şiddete sembol olan bir çok kadın isminin de ilçedeki bazı parklara verilerek yaşatıldığını dile getiren Alireisoğlu açıklamalarını, "Bizlerin kadınlara karşı bahsedildiği şekilde bir tutumu söz konusu olamaz. Belediyemizde bayan personellerimiz çalışmaktadır. Sekreterimiz bayandır. Kadına şiddetin sembolü olan Özgecan Arlsan'ın ismi de belediyemiz tarafından bir parka verilerek adı yaşatılmaktadır. Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden Nusrettin Can ve Zeynep Başak kardeşlerimizin ismi de Nisan Ayı Meclis toplantısında almış olduğumuz kararla Of sahilindeki parklara verilecektir" diyerek açıklamasını noktaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title