Haberler

Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu: Kadınlarımız Bizim Baştacımız

Trabzon'un Of İlçesi'nde geçen hafta belediye toplantı salonunda müftülük görevlisi Ayşe Yılmaz, din görevlilerine hitap ederken, Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu'nun "Sen kim oluyorsun vaaz veriyorsun" diyerek mikrofonu kapattığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı açıklamada olaydan üzüntü duyduğunu belirterek, "Keşke olmasaydı. Hepimizin ortak hassasiyetleri var, ortak değerleri var. Hepimiz hata yapmış olabiliriz. Hiç kimse hatasız değildir" dedi.

Of İlçesi'nde geçen hafta 'Olağanüstü Hallerde Din Görevlilerinin Manevi Destek Becerilerinin Arttırılması' projesi kapsamında yapılan toplantıda müftülük görevlisi Ayşe Yılmaz değerlendirme yaparken iddiaya göre Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu tepki gösterdi. Ayşe Yılmaz'a tepki göstererek "Sen kimsin bize vaaz veriyorsun" diyen Alireisoğlu, iddiaya göre mikrofonun sesini kapadı, ardından şalteri indirterek, salonun lambalarını söndürdü ve kadın görevlinin konuşmasını engelledi.

Olay sosyal medyada geniş yer alırken Trabzon ve Of'ta geniş yankı uyandırdı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, ülke gündeminin yoğun olması nedeniyle, kamuoyunda farklı yorumlara sebebiyet veren bu olayı tırmandırmamak için bir süre sessiz kaldıklarını belirtti. Başkan Sarıalioğlu, "Çok kayda değer olmayan, altında bir takım şeyler aranma çabası olan olay hakkında konuşma zorunda kaldım" dedi. Kadınları baş tacı bildiklerini kaydeden Salim Salih Sarıalioğlu, şunları söyledi:

"Şunu özellikle belirtmek istiyorum hiç kimse, hiçbir çevre, hiçbir dernek, hiçbir parti, hiçbir partili bize kadınlarımız ve en kutsal varlığımız olan dinimiz üzerinden ayar vermeye kalkışmasın. Kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Kadınlar bizim analarımızdır. Kadınlarımız bizim eşlerimizdir, bacılarımızdır, En önemlisi de kadınlar bizim baş öğretmenlerimizdir. Bir insan her şeyi anne karnında öğrenmeye başlıyor. Ancak burada yaşanan bu hadisede ben özellikle kendisini bizzat ziyaret ederek özür dilemek istiyorum. Zaten kendisine karşı bir tutum olmadığını beyan ettiğini duydum. Kendisine hakaret veya herhangi bir sözlü saldırı olmamıştır. Keşke olmasaydı. Hepimizin ortak hassasiyetleri var, ortak değerleri var. Hepimiz hata yapmış olabiliriz. Hiç kimse hatasız değildir."

Kadın haklarını savunduklarını belirten Başkan Sarıalioğlu, "Kaldı ki Of Belediyesi ve mensupları bunu her zaman her platformda göstermiştir. Of, kadınlarımıza sosyal hayatta her zaman öncelik tanımasını bilmiştir. 1944 yılında yapılan seçimlerde ilk kadın İl Genel Meclisi üyesi Ofludur, Zehra Saral'dır. Benim çok yakınımdır. Bunun bilinmesi lazım" diye konuştu.

Geçen haftaki olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını kaydeden Salim Salih Sarıalioğlu, "Ben bu yanlış anlaşılmadan dolayı Diyanet İşlerimizden, Valiliğimizden, ama başta o hanımefendiden tekrar tekrar özür diliyorum. Ama o çevrelerde iyi bilsinler biz Ofluyuz. Dinimize de kadınlarımıza da gereken hassasiyeti en çok biz veririz. Kimse bize bu iki kutsal değerlerimiz üzerinden ayar vermeye kalkmasın" dedi.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salim Salih Sarıalioğlu Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title