Haberler

Oecd Geçici Ekonomi Görünüm Raporu Açıklaması

PARİS (AA) – Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonominin, bu yıl yüzde 2,9, gelecek yıl ise yüzde 3,2 büyüyeceği tahmininde bulundu.

PARİS (AA) – Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonominin, bu yıl yüzde 2,9, gelecek yıl ise yüzde 3,2 büyüyeceği tahmininde bulundu.

OECD'nin bugün yayınlanan Geçici Ekonomik Görünüm Raporunda, ABD'nin bu yıl yüzde 1,4, gelecek yıl ise yüzde 2,1 büyüyeceği öngörüsüne yer verildi. Rapora göre OECD, Avro Bölgesi'nin bu yıl yüzde 1,5, gelecek yıl ise 1,4 büyümesini bekliyor.

Türkiye ile ilgili rakamlara yer verilmeyen geçici rapora göre, AB'nin güçlü ekonomisi Almanya'nın bu yıl yüzde 1,8, gelecek yıl yüzde 1,5 büyümesi öngörülüyor.

OECD'ye göre ekonomik büyüme Fransa için, 2016 ve 2017 yılında yüzde 1,3 düzeyinde gerçekleşecek. İtalya için yine bu yıl ve gelecek yıl yüzde 0,8 büyüme öngören OECD, İngiltere için bu yıl yüzde 1,8 gelecek yıl ise AB'den çıkma ihtimali nedeniyle yüzde 1 büyüme tahmininde bulundu.

Japonya için bu yıl yüzde 0,6, gelecek yıl yüzde 0,7 büyüme tahmini yapan OECD, Çin için bu yıl yüzde 6,5, gelecek yıl yüzde 6,2, Hindistan için de bu yıl yüzde 7,4, gelecek yıl ise yüzde 7,5'lik büyüme tahmininde bulundu.

OECD, Brezilya ekonomisinin ise bu yıl yüzde 3,3, gelecek yıl ise yüzde 3,6 oranında daralacağını öngördü.

OECD raporunun sonuç bölümünde, "zayıf ticaret büyümesi ve mali sistemlerdeki çarpıklığın, ekonomik büyüme oranlarında olumsuz etki yarattığı" yorumu yapıldı.

Raporda, "olağan dışı düşük faiz oranların, mali piyasaları bozduğu ve hatta mali sistem için bir risk oluşmasına yol açtığı" uyarısında bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title