Haberler

Odunpazarı Türk Sanat Müziği Korosu'ndan "Sezon Sonu" Konseri

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde "Sezon sonu" konseri gerçekleştirildi.

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde "Sezon sonu" konseri gerçekleştirildi.

Şef Hüseyin Erbay yönetiminde 31 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde koro ve bölüm solistleri Adalet Orak, Tuğran Engin, Lütfiye Zengin, Haşim Dede ve Mustafa Toygu, profesyonel sanatçı icrası göstererek salonu dolduran sanatseverlerden büyük alkış aldı. Konserin ikinci bölümünde; koro ve bölüm solistleri Yunus Bilgiçli, Seher Yalçınkaya ve Gökçe Gökben; Muharyerkürdi, Kürdilihicazkar ve Kürdi makamlarından oluşan eserleri büyük bir başarı ve ustalıkla sundu.

Konserin finalini ise Hoca-Şef ve ünlü Bestekar Hüseyin Erbay ve koronun ilk öğrencilerinden olup, daha sonra TRT sanatçısı olan İnci Yaman yaptı. Bu arada İnci Yaman'ın İstanbul ve İzmit'te çalıştırdığı amatör korolardan oluşan bir otobüs dolusu koro elemanı da konseri ve hocalarını izlemek üzere salondaki yerlerini aldı. İnci Yaman, ikiz çocukları keman sanatçısı kızı Bircan ve ud sanatçısı oğlu Gürcan Yaman'ı da sahneye davet ederek onlarla birlikte eserler sundu. Yine İstanbul korosundan iki öğrencisini de sahneye davet ederek onlara da birer eser okuttu ve konuk sanatçılar güzel icraları ile adeta dinleyicileri büyülediler.

Konser sonunda İnci Yaman ve çocuklarına Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu elemanlarınca şilt, çiçek ve hediyeler verildi. Duygularını dile getiren İnci Yaman "Ben sanat müziği eğitimine bu muhteşem koroda başladım. Bu günlere gelmemde hocam Hüseyin Erbay'ın çok büyük emekleri var. Başta koro elemanları ve Eskişehirli sanatseverler Hüseyin Erbay'ın değerini çok iyi bilmeli. Benden sonra da nice başarılı ses-saz sanatçıları ve bestekarlar yine bu korodan yetişti. Koromla her zaman övünüyor, gurur duyuyorum. Tüm Eskişehirlilere, salonu dolduran siz sanatseverlere, halk eğitimi merkezi müdürlüğüne, çok değerli hocam Hüseyin Erbay'a, koro ses ve saz sanatçısı arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Polatkan Hüseyin Erbay Odunpazarı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title