Haberler

Odunpazarı'nda 'Gölgeye Yansıyanlar' Sergisi

Odunpazarı Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında farklı bir etkinliğe imza attı.

Odunpazarı Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında farklı bir etkinliğe imza attı.

Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Odunpazarı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Gölgeden Yansıyanlar" isimli sergi, Kurşunlu Külliyesi'nde açıldı. Sergi açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Kurt, sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmasında, "5 Haziran Dünya Çevre Günü etkilikleri kapsamında geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla çok farklı bir gösteri sunacağız. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eskişehir gibi çağdaş bir Avrupa kentinde temizliğin, çöpün ve geri dönüşümün sorun olmaması gerekir. Biz zamanında çöpü çıkarmayı, geri dönüşümü ayırmayı ve onları değerlendirmeyi bilen bir toplum olmamıza rağmen hayata geçirme konusunda biraz kayıtsız kalıyoruz" dedi.

Geri dönüşümün ve çöpün kötü kullanıldığını ifade eden Başkan Kurt, "Alışkanlıklarımızı değiştiremediğimiz, ihmal ettiğimiz için yanlış görüntüler sergiliyoruz. Eskişehir gibi çağdaş bir kente bunlar yakışmıyor, hatta işi geliştirerek düşündüğümüz zaman Eskişehir gibi gelişmiş bir kente naylon poşet yakışmıyor. Pazara ve alışverişe giderken bunlara dikkat etmemiz lazım. Bedava zannederek aldığımız naylon poşet aslında bize oldukça pahalıya patlıyor. Gerçekten çağdaş bir Avrupa kenti olacaksak, naylon poşet kullanmayı reddedelim. Odunpazarı Belediyesi olarak bez poşet verelim, kağıt poşet verelim, bunları üretelim. OMEK'lerde bunun üretimi ile ilgili kurslar açalım, vatandaşlar buradan da para kazansın ama gelin şu naylon poşet işine son verelim" dedi.

Başkan Kurt'un konuşmasının ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan ve arkasından ışık verilerek gölgelere dönüşen eserler, sergiyi gezen vatandaşlar tarafından beğenildi.

Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Külliyesinde açılan sergi 12 Haziran'a kadar devam edecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title