Haberler

Odunpazarı'nda Asırlık Ağaçların Katledildiği İddiası

AK Parti Odunpazarı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Lortoğlu, Odunpazarı Belediyesi tarafından Hamamyolu Caddesinde yapımına başlanılan proje kapsamında çok sayıda ağacın katledildiğini iddia etti.

AK Parti Odunpazarı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Lortoğlu, Odunpazarı Belediyesi tarafından Hamamyolu Caddesinde yapımına başlanılan proje kapsamında çok sayıda ağacın katledildiğini iddia etti.

Mehmet Lortoğlu, Hamamyolu Caddesinde, beraberindeki partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte yaptığı açıklamada, caddede başlatılan proje nedeniyle asırlık ağaçların siyasi rant uğruna yok edildiğini savundu. Hamamyolu Caddesi'ne ne katacağını anlayamadıkları, bölgenin mimari özellikleri ve tarihi dokusuyla asla uyuşmayan baştan sona yanlışlarla dolu olan, kendilerine göre 'Hamamyolunu katletme projesi' olan bu proje kapsamında bölgedeki ağaçların 10 gündür yok edildiğini ifade eden Lortoğlu, "Belediyenin yapmış olduğu açıklamada sökülen ağaçların yerine 50 ağaç dikileceği belirtiliyor. Bu açıklama size asırlık ağaçları kesme ve sökme hakkını vermez. Bu şuna benzer, 70-80 yaşında insanları öldürüp yerine 5 yaşında 50 insan vereceğim demektir. Böyle bir anlayış kabul edilemez. Kazım Kurt şunu çok iyi bilmelidir ki söktüğü ağaçların yerine dikeceği ağaçlar ancak 50-100 sene sonra bu olgunluğa erişecektir. Böyle bir savunma ve düşünme şekli kabul edilemez. Çalışma kapsamında bölgeye gece yarısı kepçelerle girilmiş yıkıma ve kazıma başlanılmıştır. Bu süreçte ağaçlar tek tek sökülerek kamyonlarla ve tırlarla götürülmüşlerdir. Onca ağacın nereye götürüldüğü hakkında hiçbir bilgi bulunmamaktadır. Odunpazarı belediyesi tarafından kamuoyundan bilgi kaçırırcasına bir tavırla hiçbir açıklama da yapılmamaktadır. Çevreye karşı yapılan bu kıyımın hiçbir haklı gerekçesi hiçbir mantıklı açıklaması olamaz" şeklinde konuştu.

Lortoğlu, kanun, yönetmelik, mülkiyet hakkı gibi konularda hiçbir kural tanımayan ve bu konulardaki sicili hayli bozuk olan Belediye Başkanı Kurt'un, meclis oturumunda hiçbir ağacın sökülmeyeceğinin sözünü verdiğini hatırlatarak, asırlık ağaçlara kıyarken vicdanların hiç mi sızlamadığını kaydetti. Odunpazarı'nın kıt kaynaklarını israf etmekten öteye geçemeyecek olan bu yanlış projeden derhal dönüp, önce ağaç katliamını durdurması ve kalan ağaçlara hiçbir suretle dokunmaması gerektiğini belirten Lortoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 yıllık ağaçların sökülüp taşınması neticesinde tekrar tutma oranının yüzde 3 olduğunu, 30 yıllık ve üzeri olanlarınsa tekrar tutma oranının yüzde 0 olduğunu bilmiyor musunuz? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir ağacın zarar görme ihtimaline karşılık Yalova'daki yürüyen köşkün yerini değiştirttiğini hiç mi duymadınız? Projeniz nedeniyle ağaçları sökmek yerine projenizi ağaçların mevcut konumuna göre planlamayı neden hiç düşünmediniz? Bu şehirde yaşayan çevreye duyarlı tüm vatandaşlarımızı şehrimizin önde gelenlerini sivil toplum örgütlerimizi tüm kamu kuruluşlarımızı bu ağaç katliamına tepki göstermeye, ağaçlarımıza ve Hamamyolu'muza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu konunun peşini asla bırakmayacağız. An be an takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından eyleme katılanlar Belediye Başkanı Kazım Kurt'u çeşitli sloganlarla protesto etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt AK Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title