Haberler

Odunpazarı Belediyesi İşçilerine Zam

Odunpazarı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucu işçi ücretlerine 2 yıllık sürede yüzde 20 zam yapıldı.

Odunpazarı Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucu işçi ücretlerine 2 yıllık sürede yüzde 20 zam yapıldı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ile Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Günay Demirdaş, Fen İşleri Müdürlüğü bahçesinde işçilerle buluşarak zam müjdesini verdiler. Sözleşme imza töreninden önce konuşan Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Günay Demirdaş, varılan anlaşma ile Odunpazarı Belediyesinde çalışan işçilerin ücretlerine; ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 6; üçüncü altı ay için yüzde 4 ve dördüncü 6 ay için de yüzde 4 olmak üzere 2 yıl içinde yüzde 20 zam yapıldığını belirtti. İmzalanacak sözleşme ile işçilerin sosyal haklarda da artışlar olacağını anlatan Demirdaş, "Toplu İş Sözleşmesinde iki tane önemli maddemiz vardı. Bunlardan birisi, 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramında bir ikramiye aldık. Bunun yanında Cumhuriyet Bayramında bir ikramiye daha ilave ettik. Genel anlamda ortalama yüzde 20 zam aldık. Sosyal haklarda yüzde 25 zam aldık. Biliyorsunuz yemek yardımı çok büyük kesintilere uğruyordu. Bundan sonra aylık 450 TL maaşlarımıza yansıyacak. Sayın Başkanım seçimi kazandıktan sonra sürekli biliyorsunuz ki emekten yana olduğunu, işçiden yana olduğunu söylüyordu. Bunu bir kez daha bu toplu iş sözleşmesinde kanıtladı. Buradan sayın Başkanıma ve Odunpazarı yönetimine ve bütün işçi arkadaşlarıma bu toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"TAŞERON İŞÇİLERİMİZLE SÖZLEŞME YAPAMIYORUZ"

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ise konuşmasında, başından beri emekçinin ve emeğin yanında olduklarını belirtti. Kurt, "Sendikamızla toplu iş sözleşmemiz 15 Temmuz 2015 tarihinde yürürlüğe girecek. Sendikacı arkadaşlarımız, sendika yönetimi bize bir taslakla müracaat ettiği zaman; bir ay sonraya gün verilmiş. Ama biz bu bir aylık süre içerisinde bazı görüşmeler yaptık. İlk resmi toplantımızda toplu iş sözleşmesini bitirdik. Şu anda elbette ki Türkiye'deki çalışma düzenine itirazımız var. Türkiye'deki çalışma yaşamını bu hale getirenlere de itirazımız var. 13 yıldır ülkeyi yöneten iktidar, adını sayamayacağımız kadar çeşitlilikte statü getirdi. Geçici işçi, 5 ay 29'luk işçi, 4B, taşeron, kiralık işçi, emanet işçi, 4C, böyle bir çalışma düzeni olmaz. Bir tarafta çalışanlar vardır, bir tarafta iş verenler vardır. Biz bunu anlarız. 8 Haziran'dan sonra inşallah oy verirsiniz. Bunu bilemem, sizin vicdanınıza kalmış. 8 Haziran'dan sonra Cumhuriyet Halk Partili bir çalışma bakanı bunu sona erdirecek. Çalışanlar ve işverenler olacak. Biz bu doğrultuda bütün çalışanlarımızı aynı kefeye koymak istiyoruz. Her türlü zorlamalarımıza rağmen şu an taşeron işçilerimiz ile toplu iş sözleşmesi yapamıyoruz. Yapmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"CUMHURİYET EN BÜYÜK BAYRAMDIR"

1 Mayıs ve 29 Ekim tarihlerinde işçilere 250'şer lira ikramiye vereceklerini de söyleyen Kurt, "Meydana gelen alır parayı. Çağdaş Türkiye'nin kurtuluşu 29 Ekim'dir. Cumhuriyetin değerlerini bilmeniz lazım. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmanız lazım. Cumhuriyet en büyük bayramdır. Cumhuriyet olmasaydı, 1 Mayıs'da olmazdı. Onun için Cumhuriyet Bayramında da 250 TL ikramiye vereceğiz" müjdesini işçilerle paylaştı.

İmzaların atılmasının ardından Başkan Kurt işçilerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt 1 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title