Haberler

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt'tan, 100 Günlük Değerlendirme

Başkan Kurt: "Odunpazarı'nın kaybettiği 10 yılı kurtarmak için yeni projelerimizi büyük bir hızla hayata geçirdik"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yerel seçimlerin ardından 100 günde yaptıklarını değerlendirdi.

Kurt, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, seçim sonrasındaki ilk 100 günün kendileri açısından siyasi anlamda büyük önem taşıdığını söyledi.

Sosyal demokrat bir yönetim anlayışıyla, yapacakları çalışmaların bir ilçenin kaderini nasıl değiştireceğini, tüm Eskişehir halkına göstermek istediklerini belirten Kurt, şunları kaydetti:

"Odunpazarı'nın kaybettiği 10 yılı kurtarmak için yeni projelerimizi büyük bir hızla hayata geçirdik. Odunpazarı tarihinde ilk kez belediye meclislerini canlı yayında halkımıza açtık. Bir diğer çalışmamız katılım toplantılarımızla Odunpazarı tarihinde ilk kez muhtarların sesine kulak verildi. Kapalı kapılar ardında hazırlanan stratejik planı, başta STK'lar olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla paylaştık. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin yoğun çalışması ile 100 gün içerisinde Odunpazarı Belediyesine 15 bin kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip modern bir aşevi kazandırdık. Tüm-Bel-Sen ile imzaladığımız sosyal denge sözleşmesi ile çalışanlarımız arasında iş barışını sağladık. Belediye memurlarımıza belediye tarihinin en büyük sosyal denge zammını verdik. Toplumsal denge çalışmalarımıza yeni müdürlüklerimizi hemşehrilerimizin hizmetine sunarak devam ettirdik. Bununla da yetinmeyip, Mavi Masa birimimizle hemşehrilerimize güler yüzlü hizmet sunmaya başladık. Artık Odunpazarı Belediyesi'nde, vatandaşları, kasvetli kapıların ardında görev yapan güvenlik görevlilerimiz karşılamıyor."

-"Odunpazarı Belediyesi'nde kimse işten çıkarılmadı"

Odunpazarı Belediyesi'nde kimsenin işten çıkarılmadığını aktaran Kurt, şöyle devam etti:

"Çıkarılmadığı gibi meclisimizden aldığımız yetki ile kurduğumuz Odunpazarı AŞ ile tüm çalışanlarımızı sendikalı yaparak, taşeronluğa son vermeyi amaçlıyoruz. Yeni kaynaklar yaratmak için Avrupa Birliği Projelerine büyük önem veriyoruz. Son olarak hazırladığımız projemizle birlikte 300 bin avroluk bir başvuru yaptık. Hedefimiz mutlu kadın, mutlu aile, mutlu toplum. Geri kalan 100 günde belediye kaynaklarını etkin şekilde kullandık. Toplamda belediyemiz 22 milyon 160 bin 178 lira  borç ödeyerek, 103 milyon 273 bin 87 lira olan borcunu 81 milyon 112 bin 908 liraya düşürmüştür. Tüm bunların yanında 34 milyon 696 bin 67 liralık bir tahsilat yapan belediyemiz borç ödemenin yanında toplamda 15 milyon 626 bin 86 liralık bir yatırımla Odunpazarı halkına hizmet sunmaya devam etmiştir." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kazım Kurt Ahmet Kurt Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title