Haberler

'Ödünç" Para ile Şampiyonluğa Koşuyor

"Ödünç" para ile şampiyonluğa koşuyor PTT 1.lig lideri Kayserispor, bir sezonluk aranın ardından tüm gücüyle, teknik kadronun ve futbolcuların özverisiyle ve en önemlisi Ödünç para ile şampiyonluğa koşuyor.

"Ödünç" para ile şampiyonluğa koşuyor

PTT 1.lig lideri Kayseri spor, bir sezonluk aranın ardından tüm gücüyle, teknik kadronun ve futbolcuların özverisiyle ve en önemlisi Ödünç para ile şampiyonluğa koşuyor. PTT 1.ligin en çok gol atan, en az gol yiyen ekibi Kayseri spor, ligin bitimine 6 hafta kala şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.

Geçtiğimiz sezon yaşadığı hakem hataları,çok sayıda oyuncu sakatlıkları yüzünden Süper ligden düşen ve çektiği maddi olanaksızlara karşın" Yiğit düştüğü yerden kalkar" parolasıyla PTT 1.lige var gücüyle asılan Kayseri spor, oyuncu taksitleri, maaş ve primler konusunda hayli zorlanmasına karşın, ödünç alınan paralar, bankadan çekilen 4 milyon TL'lik kredi ile ikinci sıradaki Adana Demir spor'a 6, üçüncü sıradaki Osmanlı spor'a 10, 4.sıradaki Antalya spor'a ise 11 puan fark atarak, kalan 6 maçını tamamlayıp, şampiyonluk turu için gün sayıyor.

Başkanlık görevini Recep Mamur'dan devralan Kayseri spor Kulübü Başkanı Bekir Yıldız, yaşadıklarını ve yaşananları, DHA'ya şöyle anlatıyor

"Türkiye'de hem Süper Lig'de hem de PTT 1. Ligi'nde hangi kulübe bakarsanız bakın, mali sıkıntıdan söz edilecektir. Kayseri spor, bu anlamda bakıldığı zaman, borç-alacak bakamından çok temiz bir kulüp. Kayseri spor, kendi yağıyla kavrulan, önemli bir borcu ve alacağı olmayan bir kulüp. Böyle Avrupai tesisleri olan, modern yönetim anlayışına sahip, futbolcular arasında uyum, intibak olan, bunun gibi pek çok açıdan bakıldığında iyi bir kulüp. Kulübümüzün borcu var da denilmez, yok da denilmez. Şöyle ki, bir yönetimi devraldıktan sonra başvurduğumuz pek çok müessese, kuruluş, şahıs, bizi boş çevirmiyorlar, imkanları ölçüsünde kulübe destek oluyorlar. Borç aldıklarımız da oluyor. İnşallah kulübe gelecek paralardan bu borçlarımızı ödeyeceğiz ama bir kulübün de sürekli bir döngüye ihtiyacı var. Para sıkıntısı yaşıyoruz ama ucu ucuna denk getiriyoruz. Zaman zaman banka kredisi de kullanıyoruz. Hele süper lige yaklaştıkça, bankalar kendileri kredi vermeyi teklif ediyorlar. Biz çok fazla banka kredisinde açılmak istemiyoruz ama bazı zorunluluklar karşısında kredi de kullanıyoruz. Bizim için önemli olan, yönetimde, futbolcularda ve şehirde bu havayı yakalamışken, son maçlarımızı da kazasız, belasız tamamlayıp, kulübü Süper Lig'e atmak. Biz, Süper Lig'e çıkmayı, son haftaya bırakmadan, birkaç hafta önce gerçekleştirmek istiyoruz. Böyle bir durumumuz da var çünkü ligde üçüncü ile aramızda 10 puan fark var"

Kent halkından maddi destek beklediklerini özellikle Organize Sanayi Bölgesindeki dev sınaı kuruluşların ve bölge başkanlığının önemli maddi katkısını görmek istediklerini belirter Bekir Yıldız, Kayseri spor kulübünün ve Kayseri halkının TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e de bir sitemini "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı sayın Yıldırım Demirören'in Adana Demir spor ile ilgili sözlerine de üzüldüm. Demirören'in, 'Adana Demir spor süper lige çıkarsa iyi olur, inşallah o çıkar' gibi bir beyanına rastladım. Halbuki federasyon başkanı her kulübe eşit mesafede bulunur. Böyle bir talebi ben Kayseri spor için diyebilirim, ancak bir federasyon yetkilisinin, 'inşallah Kayseri spor çıkar' demesi biraz tuhaf elir. Sorumlu makam ve mevkilerde olanlar, sözlerinde biraz daha dikkatli olacak. Sanki son haftalarda perde gerisi, kapı arkası şeylerin dönebileceğinden ürkerek o yüzden tedbirli gidiyoruz. Federasyon Başkanının böyle bir açıklama yapması bizleri üzdü, şehir halkını da üzdü. O bakımdan beyanatlara falan biraz daha dikkat edilmeli. Adana Demir spor da çıksın. Bileğinin hakkıyla hangi takım çıkarsa çıksın. Biz ona bir şey demiyoruz ama hakemin maçtan önce gelip, 'Ben şu takımın yenmesini istiyorum' demesi, şık olmaz. Kayseri spor olarak biz hedefimize ulaşmak üzereyiz. Biraz daha gayret edeceğiz, bu yakaladığımız havayı biraz daha geliştireceğiz. Zaten spor kamuoyu, Kayserispor'u Süper lige en yakın aday olarak görüyorlar. Kayserispor, hem bileğinin hakkıyla hem mali durumuyla şampiyonluğu hak eden bir takım. Sahadaki oyunuyla da hak eden bir takım. Hiçbir şekilde menfi toz kondurulmayacak şekilde Süper Lig'e çıkmak üzereyiz diye inanıyorum. İnşallah bunu da muhafaza ederiz. Türk futbolunun da bu düzeye gelmesini umarız, işin doğrusu. " diye ifade ediyor

Kayserispor genel menajeri Süleyman Hurma'da, sarı kırmızılı ekibin kendi yağıyla kavrulduğunu, zaman zaman maddi sıkıntılar yaşamalarına karşın bunu banka kredileri ve kredi kartlarıyla aştıklarını, kentin bu konuda sarı kırmızılı ekibe daha fazla olanaklar yaratmasını arzuladıklarını belirterek" Geçtiğimiz sezon nasıl küme düştüğümüzü herkes gördü. Şu bir gerçek ki, Kayserispor kulübü Anadolu'da önemli ve büyük bir kulüp, şu anda elindeki kadrosu da Süper ligde ilk 5'i zorlayacak bir kadrodur. Genç teknik kadromuz, özverili oyuncularımızla birlikte şampiyonluğu fazlasıyla hak ediyoruz." Diye konuşuyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Demirören Adana Demirspor Bekir Yıldız Kayserispor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title