Haberler

Odun Keserken Kopan Parmağı Hastanede Dikildi

Güncelleme:

Konya'da bir emeklinin elektrikli testereyle odun keserken kopan sol el başparmağı, 4 saat süren ameliyatla yerine dikildi.

Akseki'de yaşayan 64 yaşındaki Kamil Söylemez'in evinin bahçesinde elektrikli testereyle odun keserken kopan parmağı, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan ameliyatla yerine dikildi. 

Kamil Söylemez, Antalya'nın Akseki ilçesindeki evinin bahçesinde elektrikli testereyle odun kestiği sırada sol el başparmağı koptu.

Kopan parmakla birlikte Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Söylemez, ilk müdahalenin ardından hemen ameliyata alındı. 

Ameliyatı gerçekleştiren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dadacı, 4 saat süren ameliyatta, mikrocerrahi yöntemiyle kopuk parmağın yerine dikildiğini söyledi. Dadacı, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu, operasyonun gerçekleştiği bölgede kan dolaşımın sağlandığını ifade etti. 

"Emeklilerde, evde yaşanan iş yaralanmalarını daha sık görüyoruz"

Son dönemde matkap ve testere gibi devirleri yüksek aletlerin, fiyatlarının da düşük olması nedeniyle her evde bulunur hale geldiğini belirten Dadacı, "Belli bir yaştan sonra reflekslerimizin azaldığını hepimiz biliyoruz. Dikkatsizliğin de artmasıyla özellikle yaşlılarda ve emeklilerde, evde yaşanan iş yaralanmalarını daha sık görüyoruz. Daha önceden bunun bir eğitimini almadılarsa, bu aletlerden mümkün olduğunca uzak durmalı, ya da kontrollü olarak kullanmalarını öneriyoruz" dedi. 

Kopan parmağının yerine dikildiğini belirterek doktorlara teşekkür eden Kamil Söylemez, "Hocamızın da dediği gibi kimse ucuz olan bu tür kesici aletleri kullanmasın. Sonrasında bu tür yaralanmalar meydana gelebiliyor" diye konuştu. 

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Akseki Meram Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title