Haberler

Ödüllü Turnuva Yok Diye Ünlü Takımlar Gelmiyor

Antalya Spor Turizmi Birliği Derneği Başkan Yardımcısı ve Papillon Otelleri Satış Pazarlama Müdürü Nida Kiraz, rakip destinasyonlarda yüksek miktarda para ödüllü turnuvalar düzenlendiği için ünlü futbol takımlarının devre arası kampında Antalya'yı tercih etmediğini söyledi.

Antalya Spor Turizmi Birliği Derneği Başkan Yardımcısı ve Papillon Otelleri Satış Pazarlama Müdürü Nida Kiraz, rakip destinasyonlarda yüksek miktarda para ödüllü turnuvalar düzenlendiği için ünlü futbol takımlarının devre arası kampında Antalya'yı tercih etmediğini söyledi.

Avrupa ve Türkiye'deki futbol liglerinin devre arasına girmesine kısa süre kala Antalya bölgesinde futbol turizminde en çok tercih edilen bölgelerin başında yer alan Serik İlçesi Belek turizm merkezindeki tesislerde, kamp organizasyonları için çalışmalar sürüyor. Konuyla ilgili bilgi veren Nida Kiraz, spor turizminin bölgedeki oteller için büyük önem taşıdığını aktardı.

'RAKİP DESTİNASYONLAR ETKİLEDİ'

Geçen yıllara oranla özellikle kaliteli futbol kulüplerinin Türkiye'ye ilgisinin azaldığını vurgulayan Nida Kiraz, "Bunun sebebi de özellikle İspanya, Katar, Dubai ve Güney Kıbrıs gibi destinasyonlarda yüksek miktarda para ödüllü turnuvaların yapılıyor olması. Takımların buralarda turnuva maçlarında ciddi para kazanıp, kaliteli takımlarla maç yapabilmeleri Antalya'daki futbol sektörünü sekteye uğratıyor" dedi.

'LİG VE TAKIM KALİTESİ DÜŞÜYOR'

Türkiye'de de bu işin ciddiye alınıp para ödüllü turnuvaların düzenlenmesi gerektiğine dikkati çeken Nida Kiraz, "Türkiye'ye 4-5 yıl önce 1000 ile 1200 arası takım geliyordu. Bunların yaklaşık 3 bin hazırlık maçı yaptığı düşünülüyor. Geçen yıl 600'e düştü, bu yıl ise 500 civarında bir sayı bekleniyor. Düşüş devam ediyor ama takımların ligleri ve kaliteleri de düşmeye başlıyor. Daha iyi takımları alamıyoruz, sadece daha alt liglerdeki takımlar talep ediyor. Buna bir 'dur' demek gerekiyor. Çünkü Antalya bölgesinde yapılmış spor tesisleri ve yatırımları daha fazlasını kaldırabilecek yapıda. Dolayısıyla bunun bir turizm politikası olarak ele alınması gerekiyor" diye konuştu.

'BÜYÜK TURNUVA DÜZENLENMELİ'

Antalya'nın bu yıl da kaliteli futbol takımlarını rakip ülke destinasyonlarına kaptırdığını kaydeden Nida Kiraz, şöyle dedi:

"Bizim bu tür organizasyonları yapabilecek gücümüz ve desteğimizin olmaması nedeniyle Antalya futbol turizminde her yıl ivme kaybediyor. Siz iyi takımları getiremediğiniz müddetçe diğer iyi takımlar da gelmiyor. Çünkü kaliteli takımlar, kaliteli takımlarla maç yapmak istiyor. Bu ortamı sağlayamadığınız yerde onlar da diğer destinasyonlara gitmeyi tercih edebiliyor. O yüzden ödüllü turnuvalar yaparak büyük kulüplerin ilgisini çekmek çok önemli. Bu konuda büyük kuruluşların sponsor desteğini bekliyoruz."

Antalya'nın spor turizminde milyon eurolarla ölçülecek oranda bir ticaret hacmi oluşturduğuna dikkati çeken Nida Kiraz, Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United ve Bayern Munich gibi dünyanın önde gelen futbol kulüplerinin Antalya'ya getirilebilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title