Haberler

Ödüllü Lise" Geleceğin Lezzet Ustalarını Yetiştiriyor - Kütahya

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Aşçı adayı öğrencilerin yemek hazırlamaları Lisenin Yiyecek İçecek Bölümü öğretmenlerinden Ulaş Murat Yıldırım ile röportaj Lisenin öğrencilerinden Berkay Gürlekli ile röportaj Öğrencilerden Selin Ebrar Efe ile röportaj Hazırlanan yemeğin sunumu ve öğrencilerden detay - TAŞFED tarafından düzenlenen "14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri"nde, "Modern Türk Mutfağı" kategorisinde dünya birincisi olan Kütahya'daki Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, Türk ve dünya mutfaklarındaki lezzetleri en iyi şekilde hazırlamak ve sunmak için eğitim alıyor Öğretmen Yıldırım: "Asıl hedefimiz, hizmet sektörüne emek veren, yiyecek içecek hizmetleri alanında faaliyet gösteren oteller, restoranlar ya da ün yapmış zincir kuruluşlara geleceğin genç aşçılarını yetiştirmek" Türkiye'nin en prestijli gastronomi yarışması olan ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonunca (TAŞFED) bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri"nde, "Modern Türk Mutfağı" kategorisinde dünya birincisi olan Kütahya'daki Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleceğin lezzet ustalarını yetiştiriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Aşçı adayı öğrencilerin yemek hazırlamaları

Lisenin Yiyecek İçecek Bölümü öğretmenlerinden Ulaş Murat Yıldırım ile röportaj

Lisenin öğrencilerinden Berkay Gürlekli ile röportaj

Öğrencilerden Selin Ebrar Efe ile röportaj

Hazırlanan yemeğin sunumu ve öğrencilerden detay - TAŞFED tarafından düzenlenen "14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri"nde, "Modern Türk Mutfağı" kategorisinde dünya birincisi olan Kütahya'daki Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, Türk ve dünya mutfaklarındaki lezzetleri en iyi şekilde hazırlamak ve sunmak için eğitim alıyor

Öğretmen Yıldırım:

"Asıl hedefimiz, hizmet sektörüne emek veren, yiyecek içecek hizmetleri alanında faaliyet gösteren oteller, restoranlar ya da ün yapmış zincir kuruluşlara geleceğin genç aşçılarını yetiştirmek"

Türkiye'nin en prestijli gastronomi yarışması olan ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonunca (TAŞFED) bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri"nde, "Modern Türk Mutfağı" kategorisinde dünya birincisi olan Kütahya'daki Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleceğin lezzet ustalarını yetiştiriyor.

Aynı yarışmada, katıldığı tüm kategorilerde ödül alarak yiyecek-içecek alanında "Türkiye'nin En İyi Lisesi" ödülünün de sahibi lisenin Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri, Türk ve dünya mutfaklarındaki lezzetleri en iyi şekilde hazırlamak ve sunmak için eğitim alıyor.

Lisenin Yiyecek İçecek Bölümü öğretmenlerinden Ulaş Murat Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında eğitim gören öğrencilerin gelecek için genç birer lezzet ustası olacaklarını söyledi.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihtiyacını giderecek kalifiye eleman yetiştirdiklerini dile getiren Yıldırım, şunları belirtti:

"Asıl hedefimiz, hizmet sektörüne emek veren, yiyecek içecek hizmetleri alanında faaliyet gösteren oteller, restoranlar ya da ün yapmış zincir kuruluşlara geleceğin genç aşçılarını yetiştirmek. Bizim esas hedefimiz bu. Biz sadece turizm sektörüne aşçı, garson ya da resepsiyonist yetiştirmekle kalmayıp bunları yöneten, işletmelerde yönetici olarak çalışan kişileri de aslında yetiştiriyoruz. Okulumuzda bulunan bütün alanların üniversitelerde 4 yıllık lisans eğitimleri mevcut. Eğer öğrencilerimiz de ister ve gerekli gayreti gösterirlerse üniversitelerde konaklama, turizm işletmeciliği, turizm ve otelcilik, hatta gıda mühendisliği, beslenme ve diyetetik gibi alanlarda eğitim alabiliyorlar."

Ödüllü lise

Yıldırım, okul olarak katıldıkları çeşitli yarışmalarda derece elde ettiklerini hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"TAŞFED tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde 'Modern Türk Mutfağı' alanında dünya birincisi olduk. Geçtiğimiz yıl ise yarışmada Kütahya yöresine ait 'sıkıcık çorbası' ile dünya ikinciliğini kazanmıştık. Yarışmaya 5 kategoride katıldık. Tüm kategorilerde ödül alarak yiyecek-içecek hizmetleri alanında toplamda en iyi puanı alarak bu alanda Türkiye'nin En İyi Lisesi' ödülünü aldık."

Lisenin öğrencilerinden Berkay Gürlekli, hayalinin aşçılık olduğunu, buradan aldığı eğitimle kendini geliştirerek turizm sektöründe faaliyet gösteren ünlü markalarla çalışmak istediğini aktardı.

Öğrencilerden Selin Ebrar Efe de küçüklüğünden beri yemek yapmaya meraklı olduğunu, bu yüzden de bu okulu tercih ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title