Haberler

Ödüllü keman virtüözü Joshua Bell'den beklenen konser

Güncelleme:

Metrodaki kemancı Joshua Bell, 4 milyon$'lık kemanıyla geliyor

"Metrodaki Kemancı'' olarak tanınıyor…

Dünyanın dört bir yanında konser biletleri aylar öncesinden tükenen sanatçı, Washington Post gazetesince yapılan sosyal bir deneyle dikkatleri üzerine çekti. Bir metro istasyonunda 45 dakika boyunca Bach eserleri çalan ve bu süre içinde önünden geçen ve çoğu işe yetişme telaşında olan yaklaşık bin kişi Joshua Bell'i tanıyamadı.

4 milyon $ lık kemanıyla geliyor…

Grammy ödüllü keman sanatçısı Joshua Bell, geçen yıl büyük ilgi gören İstanbul konserinin ardından yeniden geliyor. 15 Mayıs'ta İstanbul'da Zorlu PSM'de sahne alacak olan Joshua Bell, bu yıl ilk kez Ankaralı müzikseverlerle de buluşacak. Joshua Bell'in heyecanla beklenen konseri 16 Mayıs'ta Congresium Ankara'da gerçekleşecek.

Joshua Bell konserlerinde, Antonio Stradivarius'un altın yıllarından kalan, 4 milyon $ değerinde ki 1713 yılına ait 300 yıllık Stradivarius kemanı ile sahne alacak.

Grammy Ödüllü Sanatçı

Kemana 4 yaşında başlayan Joshua Bell, ilk çıkışını 17 yaşında Carnegie Hall sahnesinde St Louis Senfonisi konseriyle gerçekleştirdi. Bundan sonra dünyanın önde gelen şefleri ve orkestralarıyla çalışan Joshua Bell,Nicholas Maw'in kendisi için bestelediği keman konçertosunun kaydıyla Grammy ödülüne layık görüldü. Sanatçının John Corigliano'nun "Kırmızı Keman" filmine hazırladığı soundtrack ise Oscar kazandı. Bell, ayrıca diğer önemli keman çalan müzisyenlerle müziğin gücünü anlatan "Music of the Heart" filminde rol aldı.

54 hafta boyunca listelerde zirvede

Joshua Bell'in muhteşem kemanıyla doldurduğu ilk albümü "Romance of The Violin (Kemanın Romansı)" 5 milyon kopya sattı ve 54 hafta boyunca klasik müzik listelerinin zirvesinde kaldı. 2004 yılından itibaren Saint Paul Oda Orkestrasının partnerliğini yapan Joshua Bell aynı zamanda Londra'daki Royal Academy of Music'de profesörlük yapıyor ve Kennedy Center Honors sanatçı seçme komitesinde görev alıyor.

Joshua Bell, 10 Nisan 2007'de New York'taki Lincoln Center'de birkaç yılda bir çok büyük başarı gösteren klasik müzik çalgıcılarına verilen Avery Fisher Ödülü'ne layık görüldü. 3 Mayıs 2007'de Indiana Üniversitesi'ne bağlı Jacobs Müzik Okulu'nda kıdemli öğretmen olarak göreve başlayan Bell, Hans Zimmer'in Dan Brown'un 2000 yılındaki romanına dayanan aynı isimdeki Melekler ve Şeytanlar filmine yazdığı müziğe keman sololarıyla eşlik etti.

26 Mayıs 2011'de St. Martin Akademisi'ne müzik direktörü olarak atanan Bell, 2013'te "Before My Time" şarkısını Scarlet Johansson'a eşlik ederek çaldı. Bu şarkı En iyi Orijinal Şarkı dalında Akademi Ödülü adaylığı kazandı.




Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Stradivarius İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title