Haberler

Ödül, Cezaya; Yol, Ezaya Dönüştü

Güncelleme:

Dönemin Başbakanı Erdoğan, 2009 yerel seçimlerinde partisinden belediye başkanı seçen tek ilçe olduğu için Bozova'yı ödüllendirmek amacıyla bölünmüş yol yapacağını belirtmişti.

Dönemin Başbakanı Erdoğan, 2009 yerel seçimlerinde partisinden belediye başkanı seçen tek ilçe olduğu için Bozova'yı ödüllendirmek amacıyla bölünmüş yol yapacağını belirtmişti.
Aradan yedi yıl geçti. Bozova- Şanlıurfa bağlantısı kavşak hariç bitti. Ama Bozova-Adıyaman bağlantısı yok. Bildiğiniz yok. Gidip-gelen tarlalardan geçmek zorunda.

AK Parti, 2009'daki yerel seçimlerde Şanlıurfa genelinde sadece Bozova'da zafer elde ederek belediye başkanını seçtirebilmişti. Bu nedenle seçim sonrası dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Bozova'ya bir teşekkür ziyareti düzenleyip ilçeyi bölünmüş yolla ödüllendireceğini belirtmişti. Bu sözün üzerinden tam yedi yıl ve altı seçim geçti. Ancak hala bu yol tamamlanamadı. Ödül, cezaya; yol, ezaya dönüştü. Onlarca insan inşaat halindeki bu yolda trafik kazası yaparak hayatını kaybetti. Yüzlerce insan da yaralandı. Zaten AK Parti, o gün kazandığı Bozova Belediye Başkanlığını da 2014'te Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) kaptırdı. Şanlıurfa-Bozova yolu tamamlandı sayılır. Bozova-Adıyaman yolu ise hiç kullanılmasa daha iyi.

BOZOVA- ADIYAMAN YOLU DAHA KÖTÜ
Şanlıurfa-Bozova ile Bozova-Adıyaman karayolu bağlantıları ayrı ayrı firmalara ihale edildi. Şanlıurfa-Bozova karayolu, Bozova kavşağı hariç altı yılda güçlükle tamamlanabildi. Bozova-Adıyaman karayolu ise yok denebilecek kadar kötü bir durumda. Mevcut yol çalışma olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Araçlar işaret levhalarıyla tarlaların içerisine yönlendiriliyor. Çalışma çok ağır ilerliyor. Yedi yıldır devam eden çalışma sebebiyle onlar insan bu yollarda yaptığı trafik kazası sonucu hayatını kaybetti, yüzlercesi ise yaralandı.

ALTI YILDIR YAPIM AŞAMASINDA
Bozova ilçe halkının ödül yerine adeta cezalandırıldığının bir göstergesi de bir türlü bitmeyen ilçe girişindeki kavşak oldu. Altı yıldır devam eden yol inşaatı sebebiyle yollarda sıkıntı yaşayan ilçe halkı, bir de günlük hayatının bir parçası haline gelen ilçe girişindeki kavşağın bitmemesiyle mağduriyet yaşıyor. Çevre sakinleri evleri ve iş yerlerinin tozlanmasından, sürücüler ise sürekli inşaat halindeki kavşakta sıkıntı yaşamaktan şikayetçi. (KAYNAK GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Politika Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title