Haberler

Odü'den Hazır Giyim Projesine Eğitim Desteği

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fatsa Meslek Yüksek okulu, 'Hazır Giyim İmalatına Yönelik Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Projesi'ne eğitim desteği sağlayacak.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından hazırlanan ve ortaklıklarını Ordu Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ve Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı 'Hazır Giyim İmalatına Yönelik Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Operasyonu Programı' kapsamında Ordu ve Giresun illerinde yaşayan en az 400 kadının eğitilerek iş gücüne katılımlarının sağlanması hedeflendi.

Tamamı hibe olan 3 milyon euro toplam bütçeli proje kapsamında son yıllarda Giresun ve Ordu illerinde hızla büyüyen hazır giyim imalat sektörüne işgücü yetiştirilmesi amacıyla Ordu Üniversitesi Fatsa Meslek Yüksek Okulu eğitim desteği çalışmalarına başladı. Bu proje ile birlikte hazır giyim imalatı konusunda mesleki eğitime sahip girişimci kadınlara hizmetleri verilecek. Ayrıca Giresun ve Ordu'da hazır giyim sanayinin yan sanayi ihtiyaçları analiz edilerek, mesleki eğitim alan kadınlar ile hazır giyim sanayi arasında iş bağlantıları kurulabilecek.

Giresun Merkez ve Ordu-Fatsa'da hazır giyim imalatı ve tasarımı üzerine oluşturulacak 2 adet eğitim merkezinin, bilgisayar destekli giysi, desen, model tasarımı ve bilgisayar destekli kalıp hazırlama eğitimleri ODÜ Fatsa Meslek Yüksek okulu tarafından verecek. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Üniversitesi Doğu Karadeniz Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title