Haberler

ODTÜ'yü Kazanan Engelli Soner'e CHP'li Vekilden Destek

Annesinin yardımıyla tekerlekli sandalye ile girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Tunceli birincisi olarak hayallerini süsleyen ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü kazanan 18 yaşındaki Soner Durmaz, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın konuğu oldu.

Annesinin yardımıyla tekerlekli sandalye ile girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Tunceli birincisi olarak hayallerini süsleyen ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü kazanan 18 yaşındaki Soner Durmaz, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın konuğu oldu. Yıldız ile TBMM'de bir gün geçiren Durmaz, "Meclis'i çok sevdim ancak benim hayalim bilgisayar mühendisliği, bunu gerçekleştirmek için de okuyacağım" dedi. Milletvekili Yıldız, Durmaz'a eğitim masraflarını karşılama ve burs sözü verdi.

Henüz 3 yaşındayken kas erimesi hastalığına yakalanan ve 7 yıl sonra da yürüyemez hale gelen Soner Durmaz, LYS'de 501 puan alarak Tunceli birincisi oldu. Tunceli'de Fen Lisesi'nde okuyan ve okuluna annesinin yardımıyla, tekerlekli sandalyeyle gidip gelen Durmaz, başarısıyla takdir toplayarak hayallerini süsleyen ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü kazandı.

Dershaneye dahi gitmeden kazandığı bölümüne kaydını yaptıran Durmaz, TBMM'de aslen Tuncelili olan ve CHP'nin bu ilden sorumlu milletvekili olan 'hemşerisi' CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ı ziyaret etti. TBMM'ye gelmekten duyduğu memnuniyeti anlatan Durmaz, ilk kez geldiği Ankara'nın engelliler için son derece zor bir kent olduğunu söyledi. Durmaz, Türkiye şartlarında okumanın son derece zor olduğunu, bu zorluğu bir engelli olarak daha da fazla yaşadığını ifade eden Durmaz, "Meclisi çok sevdim ancak benim hayalim bilgisayar mühendisliğinde ve bunu gerçekleştirmek için okuyacağım" diye konuştu.

"MUTLULUK VE GURUR KAYNAĞI"

LYS sonuçları açıklanır açıklanmaz hemen başarılı öğrenci Durmaz ile temasa geçtiklerini belirten CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, "Soner'e o görüşmemizde 'Eğer Ankara'yı kazanır da gelirsen her zaman burada bir ağabeyin var' demiştim. Şimdi artık o ODTÜ öğrencisi ve onun bu başarısından büyük mutluluk ve gurur duyuyorum" dedi.

Engellilerin sorunlarının bireysel bir sorun değil, herkesin ortak duyarlılığını gerektiren toplumsal bir sorun olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Engelli yurttaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak, çevreye uyumlarını sağlayacak, üretkenliklerini artıracak kısacası yaşam kalitelerini artıracak her türlü desteği devletin vermesi kaçınılmazdır. Çocuklarımızın eğitimden daha çok yararlanabilmesi, meslek edinmelerinin sağlanması eğitimin her kademesinde rahat ve nitelikli eğitim yapılabilmesi için çağdaş teknik alt yapı ve donanınım sağlayacak ortamların oluşturulması gerekmektedir. Soner çok şanslı çünkü ODTÜ onun eğitimi için gerekli hizmetlerin bir bölümünü ona sağlayacak. Ancak ne yazık ki, iktidarın açmakla övündüğü ancak yeni işsizler yetiştiren pek çok üniversite bu olanakları engelli kardeşlerimize sağlayamıyor. Bütün bunlar bir yana engelli çocuklarımızın aileleri maddi zorluklarla da karşı karşıya kalıyor. Aynı zorlukları yaşayan kardeşimizin daha fazla zorluklarla karşı karşıya kalmaması için eğitim masraflarının bir bölümünü karşılayacağım ve ona burs vereceğim."

"O NEREYE ANNESİ ORAYA"

Oğluyla birlikte Ankara'ya gelen anne Asliye Durmaz da 2001 yılında bu yana kas erimesi olan oğluyla birlikte gezdiğini belirtip, "Ancak, yapacak bir şeyimiz yok. Bu hastalığın maalesef bir tedavisi olmadığını söylediler. Benim oğlum da okumak istedi. Birinci sınıftan beri hep birlikte okula gidip, geldik. Şimdi ODTÜ'yü kazandı. Oğlum, kendi başına hareket edememesi dolayısıyla kazandığı üniversitenin bulunduğu kente taşınmak zorunda kalacağız. Soner, yurtta kalamaz ve ona bakacak kimse yok" dedi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Yıldız Tunceli Aydın Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Ulubey:

AKP herzaman Misyon diyor, acaba manasını biliyormu. Misyondemek İsanın Dünyaya Hıristiyanlığı yaymasını ve duyurmasını bildiren birKelimeden kaynaklanmaktadır. Acaba AKP bunu demek istiyor. İslamMaskesi altında Hıristiyanlığı yaymak mı gayesi Türkiyede.

0
0
yanıtYanıtla
zynpp:

MAL

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title