Haberler

ODTÜ'lü Çiftin Ölümüne Neden Olan Tır Sürücüsüne 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

Bursa'da, geçen temmuz ayında meydana gelen trafik kazasında iki TIR'ın arasında ezilen otomobilde yaşamlarını yitiren Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) araştırma görevlileri Mustafa Alpaslan ve 6.5 aylık hamile olan eşi Zişan Güner Alpaslan'ın ölümüne neden olmak suçundan 39 yaşındaki TIR sürücüsü Aytekin Özdemir'in yargılanmasına başlandı. Hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Özdemir, "Kaza anında sadece önümdeki otomobilin fren lambalarını gördüm. Fren yapmama rağmen, yapacağım hiç bir şeyim yoktu. Çok üzgünüm" dedi. Ölen Zişan Güner Alpaslan'ın anne ve babası, "Torun sevgisinden mahrum kaldık. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Kaza, geçen 31 Temmuz'da  Bursa- İzmir Karayolu Çevre Yolu batı kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, yol kenarında yolcu indiren yolcu otobüsü kontrolsüz yola çıktı. Bunu gören Yılmaz Güney yönetimindeki 16 ZL 473 plakalı TIR, fren yaparak durdu. Bu sırada arkadan gelen Mustafa Alpaslan'ın kullandığı 10 H 6353 plakalı otomobil önünde duran TIR'a çarptı. Kazada bu otomobile, Aytekin Özdemir yönetimindeki 16 ZU 613 plakalı diğer TIR da çarptı.

Zincirleme trafik kazasında iki TIR'ın arasında kalan otomobildeki Mustafa Alpaslan ve eşi Zişan Alpaslan yaşamını yitirdi. Kazanın ardından sürücülerden Aytekin Özdemir tutuklanırken, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yapılan ilk araştırmada ölen Zişan Güner Alpaslan ve eşinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi oldukları ortaya çıktı. Zişan Güner Alpaslan'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında 27 Temmuz günü tatillerini geçirdikleri Bozcaada'dan yer bildirimi yaparak, yakınlarına 'TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu kazanılmıştır..! Bekle bizi Florida' müjdesini verdiği yer alıyordu. Mustafa Alpaslan Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, eşi Zişan Güner Alpaslan da, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde toprağa verildi.

Aytekin Özdemir'in 'taksirle ölüme ve yaralanmaya' neden olmak suçundan 3 ila 15 yıl arasında hapis cezası istemi ile açılan davanın ilk duruşması Bursa 7'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sürücü Aytekin Özdemir ile ölen Zişan Güner Alparslan'ın annesi Nimet ve babası Kemal Güner ile olay sonrası sosyal paylaşım sitesinden kazayı görenlere tanıklık yapması için çağrıda bulunan ablası Nesrin Güner Yayla katıldı.

Duruşmada ifadesi alınan Aytekin Özdemir, "Olay günü kendime ait yüklü kamyonumla Balıkesir'den Bursa istikametine doğru seyir halindeydim. Trafik normal şekilde akıyordu. Minteks önünde bir otobüs aniden yola çıkanca, trafik birden yavaşladı. Önümdeki arabanın fren lambalarını gördüm. Fren yaptım ama duramadım. Ben çarpınca, çarptığım araç da önündeki, kamyona vurarak aramızda kaldı. Olaydan dolayı çok üzgün ve pişmanım. Böyle bir şeyin olmasını istemezdim" dedi.

Duruşmada ifade veren Nimet ve Kemal Güner çifti, "Kazada kızımız Zişan'ı karnındaki bebeğini ve damadımızı kaybettim. Tazminat davası açmak istiyorum. Şikayetçiyim" dedi.

"DOĞACAK BEBEK AİLEMİZİN TEK TORUNU OLACAKTI"

Duruşmaya Zişan Güner Aplarslan'ın ablası Nesrin Yayla'nın sözleri duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Gözyaşlarını tutamayan Nesrin Yayla, "Bu kazada kız kardeşim Zişan ile eniştemi kaybettik. Sanıktan şikayetçiyim. Hakim bey, ben 20 yıllık evliyim. Çocuğum olmadı. Kız kardeşim hamile idi. Doğacak bebek ailemizin tek torunu olacaktı. Bu haktan mahrum kaldık. Davacıyım" dedi.

Sanık avukatı, duruşmada müvekkilinin tahliyesine, aksi takdirde kefaletle serbest bırakılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluğun devamına, olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Aytekin Özdemir Kemal Güner Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title