Haberler

ODTÜ'ye Otobüs Seferleri Durduruldu

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, 2 araca zarar verildiği gerekçesiyle kampüse giden otobüs seferlerine ara verildiğini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, ODTÜ içinde ki eylemler sırasında iki otobüsün gasp edildiğini, doğalgazlı otobüslerden birinin patlamak üzereyken emniyet kuvvetlerinin müdahalesi üzerine kurtarıldığını bildirdi.

SEFERLERE ARA VERİLDİ

Büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü vurgulayan EGO yetkilileri, vatandaşların can güvenliği için ODTÜ yönetimi, gerekli önlemleri alana ve güvenceyi verene kadar ODTÜ seferlerine ara vermek zorunda kaldıklarını açıklayarak, "Bu servislerden faydalanan tüm öğrenci, öğretim görevlisi ve personelimizden özür dileriz" dedi.

PATLAMA TEHLİKESİ ATLATTI

Yetkililer, ODTÜ içinden geçecek yola karşı çıkarak eylemler yapan marjinal grupların, ODTÜ içinde binlerce öğrenci, öğretim görevlisi ve personele hizmet veren EGO otobüslerine de saldırdığını belirtti. Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi'nin yol çalışmalarını durdurmak için inşaat makinelerine saldırarak eylemlerine başlayan marjinal grupların, akşam saatlerinde Çiğdem Mahallesi ODTÜ A4 kapısı önünde EGO Genel Müdürlüğü'ne ait 06 BE 2002 plakalı toplu taşıma aracını, yolcular ve şoförü zorla aşağı indirerek gasp ettiklerini dile getirdi. 

Yetkililer, aracın arka motor kaputunu açarak gaz kelebeği kablolarını kopartan, doğalgaz boruları ve klima borularını kıran, gaz kesicinin borusunu kesen grupların, otobüsü her an "patlama" tehlikesi ile karşı karşıya getirdiğini kaydetti. 

Emniyet yetkililerinin otobüs yakılmak üzereyken zamanında müdahalesi ile facianın eşiğinden dönüldüğünü belirten yetkililer, marjinal grupların bir başka EGO otobüsünü ise gasp ederek, tahrip ettiğini ve üzerine küfürlü yazılar yazdıklarını bildirdi.

SEFERLERE ARA VERİLDİ

ODTÜ'de yaşanan olaylar sonucu can ve mal güvenliğine ilişkin tehlikeli bir ortamın oluştuğunu vurgulayan EGO yetkilileri ise üzücü olayların yaşanmaması için üniversiteye verilen servisleri durdurduklarını bildirdiler.

Yetkililer, şu açıklamayı yaptı:

"Otobüslerimizden biri eylemler sırasında, gaz kabloları kesilerek patlamaya hazır bir bomba haline getirilmiştir. Bir başka aracımız gasp edilerek, tahrip edilmiştir. Hem içinde taşıdığımız vatandaşlarımızın, hem de şoförlerimizin can güvenliği için maalesef bu zor kararı almak zorunda kaldık. ODTÜ yönetimi gerekli önlemleri alana kadar üniversitemize otobüs seferlerine ara vermek zorunda kaldık. Bu nedenle servislerimizden yararlanan tüm öğrenci, öğretim görevlisi ve personelimizden özür dileriz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title