Haberler

FİSKOBİRLİK, Borçlarını Ödemek İçin Alacaklı Bulamıyor

Güncelleme:

FİSKOBİRLİK, 2006'dan beri üreticilere borcunun büyük kısmını ödemesine rağmen, kalan 3 milyon lira için muhatap bulamıyor.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 2006'dan beri süregelen borçlarının büyük kısmını üreticilere ödediği ancak kalan 3 milyon lira için alacaklılara ulaşamadığını söyledi.

Lütfi Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliğin 2006'dan kalan borçlarının ödenmesi sürecinin devam ettiğini söyledi.

"PARAYI VERECEK MUHATAP BULAMIYORUZ"

Borçları bitirmeyi hedeflediklerini belirten Bayraktar, şu ana kadar bazı banka, SGK ve alacaklı üreticilere 150 milyon liranın üzerinde ödeme yaptıklarını anlattı.

Bazı alacaklı üreticilerin parasını verdiklerini, bazılarına ise farklı ödeme alternatifleri sunduklarını kaydeden Bayraktar, "Geriye sadece 3 milyon lira borcumuz kaldı ancak ödemek için muhataplarını bulamıyoruz. Lütfen kurumumuzdan alacaklı olanlar bizlere bir şekilde ulaşsın" diye konuştu.

"PARAYI BİR TÜRLÜ ÖDEYEMİYORUZ"

Bazı alacaklı üreticilerin vefat ettiğini, bazılarının da yurt dışında yaşadıklarını düşündüklerini aktaran Bayraktar, "Bu insanlarla bir türlü bağlantı kuramıyoruz. Zaman zaman irtibata geçtiklerimiz de oluyor ancak bunların da mirasçılarıyla sorunlar çıkıyor. Bu nedenle geriye kalan 3 milyon lirayı bir türlü ödeyemiyoruz" ifadesini kullandı.

Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in borçlarını ödemesiyle ilgili sıkıntısı bulunmadığını, aksine bunun için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Alacaklı üreticilerin binin altında olduğunu tahmin ettiklerini anlatan Bayraktar, "Bazı alacaklı üreticilerin borcu çok az, bazılarının ise çok fazla. Alacak miktarı 1-2 bin lira olanlar nedeniyle bu rakam artabilir" değerlendirmesinde bulundu.

"150 MİLYON LİRA BORÇ DEVRALDIK

Bayraktar, 2006'da göreve geldiklerinde birliği yaklaşık 150 milyon lira borçla devraldıklarını anımsatarak, bunun 104 milyon lirasının üreticilerle, geri kalanının ise bankalarla ilgili olduğunu belirtti.

"Bu borcu, her yıl düzenli, doğru plan ve doğru programlar sayesinde 3 milyon liraya kadar indirdik" diyen Bayraktar, "Yaptığımız projelerle daha iyi noktalara geleceğiz. Özellikle fındık yağı ve çikolata ürünlerimizle daha da güçleneceğiz. FİSKOBİRLİK, inşallah eskisinden daha güçlü duruma gelecek. Buna yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (23)

Anadolu cocuğu Mobil-IOS:

Hırsız AKP tüm hırsızlık olaylarında arka perde de AKP ve ekibi var..

26
79
yanıtYanıtla
serdal:

akp hırsız olsaydı eger şu an bütcede birikmiş, eski parayla 2 katrilyon para olmazdı. çalan onuda çalardı.

20
26
yanıtYanıtla
OzdmrMobil-IOS:

Helal olsun her alanda oldugu gibi 79 senelik borçlar 2010-2013 Döneminde sıfırlandı yani kazancımız borca gitti şimdi bütün alanlardaki kazançlar ise Türkiye nin sıçraması icin Kullanılacak Buda şu demek yılda 150 milyar gibi bir yatırım ve güçlenme Allah yar ve yardımcınız olsun AKP nin

9
30
yanıtYanıtla
ATILA LAZMobil-IOS:

ŞIMDI PARANIZI SOKUN GOZUNUZE ALACAKLILARIN COGU ÖLDU VERESELERDE BIRLEŞEMIYOR CHP ZIHNIYETI BITIRTINIZ BIZI SABAHLARA KADAR SIRA PEKLERDIK HAKIMIZI HELAL ETMIYORUM FISKO BIRLIK CHP ZIHNIYETLILERE

9
22
yanıtYanıtla
Trabzon61:

SİZ ALMAZSANIZ AKP YE GİDER PARALAR.

14
8
yanıtYanıtla
alpaslan türkeş:

seçim yaklaştı gelin paranızı alın şimdiye kadar ödenmeyen borç

20
1
yanıtYanıtla
Yazıkkk((Mobil-IOS:

Yazık... Adamlar kahrinden ölmüştür ki gelen tabiki olmaxxx. Ölmüş bunlar ölmüştür

7
8
yanıtYanıtla
KOMEDYEN METO:

FİSKOBİRLİK BEN METO PARAMI HAZIRLA GELİYORUM

11
0
yanıtYanıtla
açlık sınırındakiler:

aradan geçmiş 9 sene çiftçi ne yapsın. . .

8
1
yanıtYanıtla
KILIÇ:

GEÇİKEN ADALET ADELET DEGİL ZULÜMDÜR ,

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title