Haberler

Ödemiş Ticaret Odasına Dershanelerden Ziyaret

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili tartışmalar yoğunluk kazanırken, Ödemiş ve Kiraz'daki dershanelerin temsilcileri Ödemiş Ticaret Odası'na ziyarette bulundu. Ziyarette hem Başkan Sevin, hem de dershane temsilcileri önemli mesajlar verdi.

Havzada faaliyet gösteren Körfez, Maral, Sınav ve Uğur Dershaneleri'nin yetkililerini kabul eden Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamayı desteklediklerini vurguladı.

Sevin şunları söyledi: "Bugün ülkemizde hepimizin bildiği ve gündemi sık sık meşgul eden bir dershane gerçeği var. Dershaneler sadece Türkiye'de değil bütün dünyada yaygın olarak faaliyet gösteren, okullara yardımcı eğitim kurumlarıdır ve okullarda eğitim eksikliklerini tamamlayıcı faktör olarak ihtiyaçtan ortaya çıkan bir sektördür.

Bir ilköğretim öğrencisinden örnek vermek gerekirse; okulda günde 5 ders yapan bir öğrenci; o derslerde eksik kalan, pekiştirmesi gereken yerleri dershaneye giderek tamamlayabilmektedir. Okullarda hem sınıfların kalabalık olması hem de ders saatlerinin kısıtlı olması dershanelere yönelten sebeplerin başında geliyor. Özel okullara gidemeyen, özel dersler alamayan dar ve orta gelir düzeye sahip ailelerin tek alternatifi çocuklarını dershaneye göndermek. Yurdumuzun ücra köşelerinden, köylerinden dershanelere devam ederek en iyi okullara giren öğrenciler, dershanelerin katkısıyla bu fırsatları yakalamışlardır.

Ayrıca dershanelerin kapatılması ciddi bir istihdam sorununu da beraberinde getirecek. Çünkü dershaneler, öğretmenleri ve personelleriyle 100 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyorlar. Biz konu ile ilgili TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yaptığı açıklamayı destekliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize iyi bir eğitim sağlanmasına yardımcı olan dershanelerimizin birikimlerinden, eğitim sistemimizin ihtiyaçları doğrultusunda yararlanılmaya devam edilmesi gerektiğine inanıyoruz"

Sınav Dershanesi kurucu temsilcisi Levent Kara ise "Kapanacak dershanelerde istihdam edilen personellerin geleceği belirsizdir. Çünkü dershaneler öğretmenleri ve personelleriyle 100 bini aşkın kişiye istihdam sağlamaktadırlar. Ayrıca, mevcut özel okulların %40 kontenjanının boş olması ve yaşadığı maddi zorluklar bu alana yeni girişler olmasıyla daha da sıkıntılı hale gelecektir.

Ödemiş Uğur Dershanesi temsilcisi İsmail Akpınar ise "Başta ABD, İngiltere, Almanya, Japonya, Güney Kore gibi gelişmiş ülkelerde dershanecilik yapısı varken Türkiye'de dershanelerin yasaklanması hangi mantığa dayanmaktadır? Kapama kararının insanların en doğal haklarından olan çalışma ve sözleşme yapma ile özel teşebbüsler kurma haklarını ihlal olduğu açıktır" dedi.

Ziyaret amaçlarının kamuoyunda son günlerde yaşanan dershane kapatılma konusu ile alakalı olarak kendilerine verdiği destek ve açıklamalarından dolayı Ödemiş Ticaret Odası nezdinde TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu'na şükranlarını sunmak olduğunu söyleyen Ödemiş'teki Maral, Sınav, Uğur, Körfez Dershaneleri'nin temsilcileri görüşmenin ardından Oda'dan ayrıldılar. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Ödemiş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title