Haberler

Ödemiş'ten Kars'a Düşlerini Gerçekleştirdiler

Ödemiş'te düşlerini gerçekleştirmek adına yola çıkan ve kendilerine "Düş Gezginleri" ismini veren bir grup Ödemişli, Doğu Ekspresi treni ile Kars'a kadar yolculuk yaptı.

Ödemiş'te 6 yıldır sürdürdükleri okuma ve felsefe gruplarında ayda bir kere bir araya gelen ve farklı konular üzerinden tartışma ortamları oluşturan grup 3 ay önce düşledikleri Doğu Ekspresi ile tren yolcuğunu gerçekleştirdi. Ödemiş'ten 1670 kilometre öteye Kars'ın Sarıkamış ilçesine kadar giden Nezihe Uzunkol, Safiye Özçelik, Arzu Önder, Semra Yılmaz, Enis Talaşman, Levent Özdemir, Selma Özdemir, Arcan Koç ve Özlem Özulus'tan oluşan grup, gittikleri her yerin tarihini ve güzelliklerini de fotoğrafladı.

ERZURUM VE KARS ZİYARETİ

Erzurum'da şehrin güzelliklerini ziyaret eden grup Palandöken, Tortum Şelalesi, Tortum Gölü ve Çıldır Gölünü ziyaret etti. Daha sonra kiraladıkları araç ile yollarına devam eden grup, Kars'a ulaşarak Kars'ın içinde barındırdığı tarihi güzellikleri de ziyaretler etti.

ERMENİSTAN SINIRINA KADAR GİTTİLER

Sarıkamış ilçesini ve Ani Harabelerini de ziyaret eden gezginler tarihi ipek yolunu ve Ermenistan sınırına kadar giderek deklanşörlerini çalıştırdı. Bölgedeki tarihi binaları, köprüleri, camileri, kiliseleri, harabeleri, surları, fotoğraf arşivlerine katan gezginler, 6 gün süren gezinin ardından Ödemiş'e döndü. Gezginler arasında yer alan Nezihe Uzunkol, uzun zamandır düşledikleri hayalin peşinden gittiklerini, Anadolu'nun her yerinin ayrı güzellikler taşıdığını söyledi. Uzunkol şunları ifade etti: "Ödemiş'te değerli arkadaşlarımız ile birlikte 6 yıldır sürdürdüğümüz okuma ve felsefe grubumuz var. Grup olarak belirli periyotlar halinde bir araya gelerek konular üzerinden tartışmalar yaparız. Bunun yanı sıra düşlerimiz de hep vardı. Bir düşümüzde Doğu Ekspresi treni ile doğu Anadolu bölgemizi ziyaret etmek, tren yolcuğunu yaşamaktı. Bundan 3 ay bu düşümüzün peşinden gitmek için ön çalışmamızı yaptık. Geçtiğimiz hafta 6 gün sürecek olan gezimize başladık. İlk olarak İzmir'den, Ankara'ya hava yolu ile ulaştık."

"ANADOLU'NUN GÜZELLİKLERİNİ YAŞADIK"

Küçük bir Ankara turunun ardından Ankara'da Doğu Ekspres treniyle 20 saat yolculuk yaptıklarını belirten Uzunkol, "Tren yolculuğumuzda çok güzel anlar yaşadık, çok güzel fotoğraflar yakaladık ve çok güzel düşlere daldık. Anadolu'nun her yerinde ayrı bir güzelliği görmenin keyfini yaşadık. 20 saatlik tren yolcuğumuzun ardından Erzurum'a vardık. Erzurum'un kendine has özelliklerini yaşamaya çalıştık. Palandöken, Tortum Şelalesi, Tortum Gölünü ve Çıldır gölünü ziyaret ettik" dedi.

"KARS, BİZLERİ TARİHTE YOLCUĞU ÇIKARDI"

Nezihe Uzunkol şunları söyledi: "Erzurum ziyaretimizden sonra kiraladığımız araç ile yolumuza devam ettik ve Kars'a vardık. Kars içinde barındırdığı tarihi dokuları, binaları, ibadet haneleri, köprüleri, harabeleri, tapınakları ile bizleri tarihte yolculuğa çıkardı. Farklı duygular yaşadık ve aynı zamanda Sarıkamış'ı ziyaret ettik. Orada şehit olan askerlerimizi de anarak gezimize devam ettik. Ani Harabelerini ziyaret ettik. 6 günlük gezimizin ardından düşlerimiz, anılarımız, hayallerimiz ile Ödemiş'e geri döndük. Çok keyifli bir gezi oldu önümüzdeki günlerde de benzer geziler planlıyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıkamış Erzurum Ödemiş Kars Yerel Haberler

title