Haberler

Ödemiş'teki Dil Ödülleri Sahiplerini Buldu

İzmir’in Ödemiş ilçesinde düzenlenen ’Savaş Recep Başsoy’ Türkçemize Özen Dil ve Yazın ödülleri, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen 'Savaş Recep Başsoy' Türkçemize Özen Dil ve Yazın ödülleri, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

'Doğa ve İnsan' konulu yarışmaya Ödemiş'in çeşitli ortaokul ve liselerinden 25 öğrenci katıldı. Ödül törenine Ödemiş Belediye Başkan Vekili İpek Yılmaz, Emekli Başkonsolos Ülkü Başsoy, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gürsel Gezen, Ressam Gürsel Erbil, İzmir Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Cumhur Şener, Ödülün Ödemiş Yazmanı Atilla Düvencioğlu, Arkeolog Emin Başaranbilek, sendika ve dernek temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Danışmanlığını Recep Başsoy'un öğrencisi ve Savaş Başsoy'un arkadaşı olan ÇEKÜL Birgi Temsilcisi arkeolog ressam Emin Başaranbilek'in yaptığı ödül töreni Sibel Temizel ve Simge Bozkurt sunumunda başladı. Açılış konuşmasın Belediye Başkan Vekili İpek Yılmaz yaptı. Yılmaz, "Bugün burada çok önemli bir yarışmanın ödül törenindeyiz. Türkçe dilimiz bizler için çok önemlidir. Dilimizi, Türkçemizi koruyarak geleceğe yürümeliyiz. Dilimiz toplumumuzun en önemli değeridir kaynaşmasıdır ortak hareket etmesidir."

Emin Başaranbilek ise şöyle ifade etti:

"Ödemiş'te bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Savaş Recep Başsoy' Türkçemize Özen Dil ve Yazın ödüllerinde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ben bu mahallenin çocuğuyum ve Savaş Başsoy'un arkadaşıyım. Recep Başsoy büyüğümüzün de öğrencisiydim. Savaş arkadaşım ve Recep öğretmenim adına Savaş'ın ağabeyi Ülkü ağabeyimiz Ödemiş'te Türkiye'ye örnek bir yarışma başlattı. Bu yıl yarışmamıza çeşitli ortaokul ve lise okullarından öğrencilerimiz katıldılar. Her katılan öğrencimize tebrik ediyorum dereceye girenlere de başarılar diliyorum. Ülkü ağabeyimizi de teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın önümüzdeki günlerde de sürmesini temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından ödülleri takdim edildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ödemiş Erbil Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title