Haberler

Ödemiş'teki "Cumhurbaşkanı'na Hakaret" Davası

Ödemiş Baro Temsilcisi Avukat Erdem Boyacı hakkında sosyal medyada paylaşım yaptığı bir fotoğraf nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan 1 ila 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle iddiasıyla açılan dava görülmeye başlandı.

Ödemiş 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Avukat Erdem Boyacı katılırken, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyeleri ile bazı avukatlar da duruşmayı izledi.

Davaya bakacak hakimin izinli olması nedeniyle 4. Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin baktığı davada, sanık Boyacı savunmasını avukatlarıyla görüşüp yapacağını belirterek süre talep etti.

Baro Başkanı Özcan, yönetim kurulu adına müdafi olma talebinde bulundu.

Hakim, müdafilik talebinin gelecek duruşmada değerlendirilmesine ve sanığın ifadesinin davaya bakan mahkemenin hakimi tarafından alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında gazetecilere açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, meslektaşlarının yargılandığı davada baro olarak yanında olduklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Aydın Özcan Ödemiş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title