Haberler

Ödemiş'te Ülkü Ocakları'ndan "Bayrağa Saygı" Yürüyüşü

Güncelleme:

Ödemiş Ülkü Ocakları, Lice'deki 2. Hava Komutanlığı bahçesinde bulunan Türk Bayrağının indirilmesine tepki olarak "Bayrağa Saygı Yürüyüşü" düzenledi.

Ödemiş Ülkü Ocakları, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki 2. Hava Komutanlığı bahçesinde bulunan Türk Bayrağı'nın gönderden indirilmesine tepki olarak dün akşam "Bayrağa Saygı Yürüyüşü" düzenledi.

Saat 20.00'de başlayan yürüyüş öncesi vatandaşlar Türk Bayraklarıyla Salı Pazarı'nda toplandı. Saraçoğlu Caddesi boyunca yürüyüşe geçen yaklaşık bin kişilik grup sık sık "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Bayrağa uzanan eller kırılsın", sloganları attı. Saraçoğlu Caddesi üzerinden Hükümet Meydanı'na ulaşan kortej sık sık tekbir getirdi.

Türk Eğitim Sen ve Türk Sağlık Sen pankartları ile çeşitli dövizlerin taşındığı yürüyüşte Lice'de yaşanan olayı kınayan vatandaşlar daha sonra Hükümet Meydanı'ndaki basın açıklamasına katıldı. MHP ilçe başkanı Metin Kırlı'nın da katıldığı basın açıklaması Ülkü Ocakları Ödemiş Temsilcisi İsmail Poyraz tarafından yapıldı.

Poyraz açıklamasında, siyasi iktidarın bölücü örgütü şımarttığını öne sürerek, "Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır- Bingöl kara yolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir.

Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığında bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür" dedi.

Poyraz daha sonra şöyle devam etti: "Türk milliyetçileri, yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not etmektedir. Bu zillete sessiz kalan herkes, günü geldiğinde yüce milletimizin önünde hesap verecektir. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler ve indirilmesine müsaade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır.

Buradan herkese açıkça beyan etmek istiyoruz: Türk'ün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk'ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk'ün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan, Türkiye üzerinde hesap yapabileceğini sanmasın. Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir. Türkiye'de hainler olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir."

Grup daha sonra sessizce dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Türkiye Ödemiş Lice Yerel Haberler

title