Haberler

Ödemiş'te Türkçe Yazma Yarışması

İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen 'Savaş Recep Başsoy Türkçemize Özen Dil Yazın Ödülü' sahiplerini buldu.

Günlük türündeki yarışmaya ortaokul ve lise dengi 11 okuldan toplamda 34 öğrenci katıldı. Ödül kazananları belirleme heyetinin sonuçlarına göre, ortaokullar arasında Özel Oluşum Ortaokulu öğrencisi Bilgen Ergen birinci, Ödemiş Ortaokulu öğrencilerinden Hümay Özcan ikinci, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Evin Sin üçüncü oldu. Lise ve dengi okullardan katılan öğrenciler arasından Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencilerinden Saadet Korkmaz birinci, Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Engin Kavcı ikinci, Ödemiş İlkkurşun Mesleki Eğitim Lisesi öğrencilerinden Hükümran Çelik üçün oldu. Yarışmada birinci olan öğrencilere 500 TL, ikinci olan öğrencilere 150 TL ve üçüncü olan öğrencilere 100 TL para ödüllerini Ülkü Başsoy verirken, kitap ve diğer ödülleri ise protokol üyeleri verdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Celil Ateşoğlu, yarışmanın önemine değinerek, "Ödemiş'te yine güzel bir ödül törenin de bir aradayız. Ben Ülkü Başsoy büyüğüm ile daha yeni tanıştım. Kendisinden eski Ödemiş anılarını babasının günlerini ve Başsoy ailesinin Ödemiş için yaptıklarını dinledim. Ülkü bey ile tanıştığıma çok mutluyum. Ödemiş toprakları, yetiştirdikleri kadar insanlarının da verimli olduğu ayrıcalıklı bir yer. Tarihte Ödemiş'in bağrından önemli devlet adamları, önemli akademisyenler ve önemli edebiyatçılar çıkmış. Bu anlamda da memlekete katkı veren Ödemiş ile ne kadar gurur duyulsa azdır. Bugünde Dil Derneği ve Ülkü Başsoy büyüğümüz bu güzelliklerin unutulmaması, gençlerimizi dilimizi daha iyi öğretme konusunda çokta güzel günlük konusu ile üçüncü kez düzenlenen bir yarışma düzenlemişler. Bende bugüne kadar günlük tutmadığım için üzgünüm. 10 ilçede 28 yıldır bu işi yaptım ne güzel anılarımız oldu ancak yazmadığım için hepsini artık hatırlayamıyorum. Bu güzel törende emeği geçenlere, öğrencilerimize, okullarımıza, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

"Bizlerin ortak olan en önemli duygusu dilidir" diyen Ülkü Başsoy da, "Bizlerin ortak olan en önemli duygusu dilidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün en son sözlerinden biri 'çocuklara söyleyin Türkçe'yi bırakmasınlar' olmuştur. Bende babam ve kardeşim adına dil derneğimiz ile birlikte Ödemiş'te Türkçemize özen yarışmaları düzenliyoruz. Bu yılki yarışmanın konusu günlük günce idi. Katılan tüm öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Kurulumuzun arasında Almanya'dan, Avusturya'dan arkadaşlarımız yer aldı. İyi çalıştık güzel bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Derece alan öğrencilerimize kutluyorum. Ödül törenimizde bizi yalnız bırakmayan başta kaymakamımız Celil Ateşoğlu ve diğer konulara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi bahçesinde yapılan ödül törenine, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemişli emekli başkonsolos Ülkü Başsoy, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Günver Güneş, Gazeteci ve yazar Yunus Bekir Yurdakul, ÇEKÜL Vakfı Birgi Koordinatörü Emin Başaranbilek, Eğitim-Sen Ödemiş Temsilcisi Selim Şahan, Eğitim-İş Ödemiş Temsilcisi Ümran Akça, ÇYDD Ödemiş Başkanı Ömer Akşahan, ADD Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ve ikramlarla son buldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celil Ateşoğlu Ödemiş İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title