Haberler

Ödemiş'te Patates Alımlarında Partili Ayrımı Yapıldı Mı?

Kaymakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Raşit Tatlı, patates alımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunup, " Kooperatif ortaklarından aldığımız ürünü alırken herhangi bir siyasi ayrım, şu a partiden bu b partiden demeden eşit bir şekilde alımlar yaptık ve büyükşehir’e gönderdik.

Kaymakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Raşit Tatlı, patates alımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunup, " Kooperatif ortaklarından aldığımız ürünü alırken herhangi bir siyasi ayrım, şu a partiden bu b partiden demeden eşit bir şekilde alımlar yaptık ve büyükşehir'e gönderdik. Kooperatiflerin partiyle işi yoktur" dedi.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve bazı kooperatif başkanları, Ödemiş'teki üreticilerden belediyeler tarafından alınan patatesle ilgili gündeme gelen iddialara yanıt verdi. Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere değinen Kaymakçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Raşit Tatlı, kooperatif ortaklarından ürün alırken partili ayrımı yapmadıklarını ifade etti. Tatlı, "Kooperatif ortaklarından aldığımız ürünü alırken herhangi bir siyasi ayrım, şu a partiden bu b partiden demeden eşit bir şekilde alımlar yaptık ve büyükşehir'e gönderdik. Kooperatiflerin partiyle işi yoktur" şeklinde konuştu. Tatlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üreticilere destek olmak amacıyla patates alımı yaptığını ifade ederek, "Ödemiş'te yaşanan patates sorunun bir nebze olsun çözebilmek katkı sunabilmek ve üreticiye destek vermek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş'teki tarımsal kalkınma kooperatiflerinden patates alımı yaptı. Ödemiş'te Kaymakçı, Çaylı, Gereli, Gölcük, Bademli, Adagüme, Ovakent, Kayaköy ve Üçkonak tarımsal kalkınma kooperatiflerinden alımlar yapılıyor. Ödemiş'te sezonda 700 bin tonlara varan patates vardır. Bunun hepsini İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin değerlendirmesi mümkün değildir. İzmir Büyükşehir Belediyesi katkı sunmak amacıyla bizlerden alım yapmıştır. Aldığı bin 350 ton patates ile Ödemiş'e giren para 675 bin TL civarındadır. Bayram öncesi bu paranın Ödemiş'e girmesi Ödemiş piyasasına can suyudur" dedi.

"AYRIM YAPILMAMIŞTIR"

Çaylı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Türkön ise patates alımı yaparken parti ayrı yapılmadığını yineledi. Türkön, "Kooperatif ortaklarımızdan ayrım yapmadan AKP'li, CHP'li, MHP'li demeden alımlar yaptık. Bu işin siyaseti yok yapılmamalıdır da üreticinin emeğinin ön plana çıkması gerekiyor" diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nazan Dönmez de, iddialara ilişkin şöyle konuştu:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi üreticiye her zaman her alanda destek veriyor. Ödemiş'te patates kötü bir sezon geçirdi; üretici umduğunu bulamadı patates tarlada 5 kuruşa düştü. Büyükşehir belediyemiz Ödemişli üreticilere destek olabilmek için Ödemiş'teki yaklaşık 11 kooperatiften bin 350 ton patates alımı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı bu çalışmada ayrım gayrım yapmamıştır. Kooperatif ortağı herkesin ürününü eşit şekilde değerlendirmiştir. İlçe belediyelerimizde aynı şekilde siyaset yapmadan üreticimize destek olmak amaçlı alımlar yapmıştır. Başta İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz aldıkları patatesleri İzmir merkezde dar gelirli ailelere ramazan paketi yardımının yanında patatesleri de dağıtmışlardır." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kaymakçı Ödemiş Çaylı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title