Haberler

Ödemiş'te Metrekareye 29,6 Kilogram Yağış Düştü

Soğuk ve yağışlı hava beklenildiği gibi önceki akşamdan itibaren Küçük Menderes havzasını etkisi altına aldı. Ödemiş Türkiye'nin en çok yağış alan yerleşim birimlerinden biri oldu. Edinilen bilgilere göre 24 saatte metrekareye 29,6 kilogram yağış düştü.

Önceki akşam Küçük Menderes havzasını etkisi altına alan yağışla toprak suya doydu. Meteorolojinin yaptığı aşırı yağış uyarısı sonrası gece başlayan yağış, dün öğleden sonra 15.00'a kadar aralıksız devam etti.

Muğla'nın Marmaris ilçesinin metrekareye 91,6 kilogram yağışla birinci olduğu listede, Edirne'nin İpsala ilçesi ve Kırklareli il merkezinin ardından Ödemiş metrekareye düşen 29,6 kilogram yağışla dördüncü sırada yer aldı. Aynı listeye göre Selçuk'a 19,6 kilogram, Seferihisar'a da 15,2 kilogram yağış düştü.

ALTERNATİF ÇEVRE YOLUNDA YAĞIŞ SIKINTI OLUŞTURDU

Küçük Menderes ovasının uzun süredir kuvvetli yağış almaması nedeniyle Küçük Menderes nehrinin akmadığı gözlenirken, Ödemiş ilçe merkezinde belediye tarafından açılan alternatif çevre yolunda sürücüler oluşan birikintiler nedeniyle zor anlar yaşadı. Kamyonların Beşgöz trafiğine dahil olmadan Karayolları şantiyesi önünde oluşturulan kavşakla Ödemiş-Kiraz yoluna bağlanmalarını sağlayan alternatif çevre yolunun Kiraz'dan geliş yönünde birikintiler oluştu. Büyük birikintileri fark etmeyen sürücüler zor anlar yaşadı. Çevre sakinleri belediyeden yeni açtığı bu yolda oluşabilecek birikintiler için önlem almasını istedi.

Meteoroloji'nin İzmir ve çevresi için kuvvetli yağış uyarıları devam ederken, alınan son tahminlere göre Ödemiş'te bugün ve yarın havanın çok bulutlu olması bekleniyor. Kiraz ve Beydağ'da da havanın çok bulutlu olacağı ifade edilirken, Tire ve Bayındır'da hafif sağanak yağış tahmin ediliyor. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre pazartesi gününden itibaren ise kuvvetli sağanak yağış tüm havzada yeniden etkisini gösterecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türkiye Ödemiş Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title