Haberler

Ödemiş Saracoğlu´Na Casus Suçlamasına Tepki

Araştırmacı- Yazar Aytunç Altındal'ın Eski Başbakanlardan Şükrü Saracoğlu'na Yönelik, 'abd Ajanıydı. Kod Adı Harem'di' Yönündeki İddiası Belediye Başkanlığı Yaptığı İzmir'in Ödemiş İlçesi'nden Tepki Buldu. Ödemiş Belediye Başkanı CHP'li Bekir Keskin, 'aytunç Altındal'ın Alıntı Yaptığı Kitabı veya Elindeki Belgeyi Açıklasın' Dedi.

Araştırmacı- yazar Aytunç Altındal'ın eski Başbakanlardan Şükrü Saracoğlu'na yönelik, ''ABD ajanıydı. Kod adı Harem'di' yönündeki iddiası belediye başkanlığı yaptığı İzmir'in Ödemiş İlçesi'nden tepki buldu. Ödemiş Belediye Başkanı CHP'li Bekir Keskin, ''Aytunç Altındal'ın alıntı yaptığı kitabı veya elindeki belgeyi açıklasın' dedi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, dün (pazartesi) bir gazetede (Takvim) yer alan, araştırmacı- yazar Aytunç Altındal'ın, ''1942'de başbakan olan Saracoğlu, ABD ajanıydı. Kod adı Harem'di' yönündeki iddiasına tepki gösterdi. Ödemiş'in ilk belediye başkanı olan Şükrü Saracoğlu'na yönelik bu ifadeleri ''çok çirkin' olarak niteleyen Keskin, şunları söyledi:

''Eğer bu karalama değilse, belgesiz, bilgisiz bir iddiadır. 'II. Dünya Savaşı Sırasında 3. Reich'ın Kalbinde Bir Amerikan Casusu; Fritz Kolbe' adlı kitapta konu gayet açıktır. Amerikan Casusu Fritz Kolbe, 1944 yılbaşı civarı, daha sonra CIA Başkanı olacak Allen Dulles ve teknik ekiple raporlama konusunda bir kodlama üzerinde anlaşırlar. 'Kappa' mesajları da denilen bu sistemde OSS (CIA kurulmadan önceki Amerikan Haber Alma Servisi) uzmanları telefon ve telgraf haberleşmelerinde özel isimlerin belli kodlarla belirtilmesini kararlaştırırlar. Von Papen (Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi) «MD-IT»«MD+BO»«MD+IT»«MD-IT»«MD-BO»'Milit\

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title