Haberler

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek Ödemiş'te Geçen 20 Ayını Değerlendirdi

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek 20 aydır Ödemiş Kaymakamlığı görevini sürdürdüğünü belirterek 20 aylık görev dönemini değerlendirdi.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek 20 aydır Ödemiş Kaymakamlığı görevini sürdürdüğünü belirterek 20 aylık görev dönemini değerlendirdi. Dölek, bazı kurum müdürleri ile toplantı düzenleyip basın mensuplarının karşısına geçti.

Toplantıda Kaymakam Abdullah Dölek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, İlçe sağlık Müdürü Dr. İbrahim Telliel, İlçe Spor Müdürü Cafer Cebeci ile basın mensupları yer aldı.

Esi Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu'ndan aldığı bayrağın son 20 ayda değerlendirmesini dosya halinde basın mensuplarına sunana Kaymakam Dölek, 20 ayda toplam 26 milyon TL'lik yatırım yapıldığını ifade etti.

"RAKAMLARLA DEĞERLENDİRDİ"

Kaymakam Abdullah Dölek şunları söyledi:

"Ödemiş'te tayin olduktan bugüne kadar yaptım görev sürem 20 ayı doldurdu. Benden önceki kaymakamımız Abdurrahman Koçoğlu'ndan devir aldığım görevim sürecinde 2012, 2013 ve 2014 yıllarından ilçemize yapılan yatırımın maddi rakamı ise toplam 26 milyon TL. 2012 yılında toplam şuanda mahalle olan 20 köyümüzün asfalt ve parke taş ihtiyaçlarını gidermek üzere toplam 12 km 1. kat, 51 km 2. kat asfalt kaplama işi yaparak 2.343.640.80 TL harcama yapılmıştır. 2013 yılına 8 köyümüzün köy yollarını yaparak toplamda 10 km 1. kat 66 km. 2. kat asfalt işini yapmış 2.595.410.00 TL harcama yapılmıştır. 2012, 2013 ve 2014 yıllarında vatandaşlarımızın arazi ve tarlalarına ulaşabilmesi maksadıyla 140 km üretim yolu açmış 800.000.00 TL kaynak kullanmışızdır. Bu iddialı bir rakamdır. 2012 ve 2013 yılında parke döşeme işlemlerimizi gerçekleştirmiş sonuçta 2012, 2013 ve 2014 yıllarında toplam 209.978.64 metrekare beton parke döşenmiş olup 5.361.908.20 TL harcanmıştır. Bunların dışında 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile mahalleye dönüştürülen muhtelif köylerde ve okullarda, içme ve sulama suyu, kanalizasyon ve sanat yapıları elden geçirilmiş Okul bakım onarımlarıyla spor tesisleri yaptırılmıştır. Çalışmaların bir kısmı halen devam etmektedir"

"ÖDEMİŞ'E YAPILAN YATIRIMLAR"

Kaymakam Dölek konuşmasına ilçeye yapılan baraj, sulama kanalları mobese, devlet hastanesi yatırımlarından da bahsedip şunları söyledi:

"İlçe emniyet müdürlüğü mobese kamera sistemi kurulması işi 759.920.00 TL devam etmektedir. Jandarma bölgesinde iki ayrı noktada mobese sistemi kullanıma başlanmıştır. Beydağ Barajı sulama kanalları yapımı devam etmektedir. Bademli göleti, Rahmanlar barajı yapım çalışmaları devam etmektedir. 264 yataklı yeni Ödemiş Devlet Hastanesi yapımı devam etmekte olup 2014 yılının sonunda tamamlanacaktır. Torbalı, Ödemiş, Kiraz bölünmüş karayolu yapımı karayolları genel müdürlüğümüzce sürdürülmekte olup güzergahtaki 8 köprü yapımı devam etmektedir. Ödemiş-Birgi arası 8 km'lik yol yenilenmiş olup bölünmüş yol yapma çalışmaları sürmektedir. Ödemiş Adalet Sarayı açılmış olup hizmet vermeye başlamıştır.

626 kapalı 200 kişi açık kapasiteli Kaymakçı ceza infaz kurumu yapım çalışması devam etmektedir. Eğitimde Ödemiş Ortaokulu ek bina yapımı ile Kaymakçı Şehit Öğretmen Lokman Çeker ilkokulunun inşaatı başlamış olup yılsonuna kadar tamamlanacaktır. Anadolu İmam Hatip Lisesi binası ve pansiyonu işi tamamlanmış olup okulun taşınması işlemleri sürmektedir. 24 derslik fen lisesi ve 200 kişilik pansiyon yapımı bakanlık tarafından programa alınmış olup yakın zamanda ilahe edilecektir. Çamlık yüzme havuzunun üzeri raylı sistemle açılır kapanır hale getirilmiş ısıtma ve havalandırma sistemleri çalışmalarında sona gelinmiştir.

"TÜM BU ÇALIŞMALAR ATANMIŞ, SEÇİLMİŞ, STK VE VATANDAŞLARIMIZIN BİRLİK BERABERLİĞİ İLE YÜRÜTÜLMEKTEDİR"

Tüm bu çalışmalar atanmış ve seçilmiş tüm kamu çalışanları, meslek kuruluşları sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın özverili çalışmaları ile birlik beraberlik içerisinde yürütülmekte ve takip edilmektedir. Toplam 1082 km2 yüzölçüme sahip ilçemiz geniş bir alana yerleşmiştir. Yerleşim merkezlerinin yarısı dağlık alandadır. İlçemizin tanıtımı hizmetlerinin takibi ve ihtiyaçlarını tespiti tüm yerleşim merkezlerini ziyaret ediyorum."

"SUÇIKTI'DA EŞEK BİNME MESELESİ"

"Devletin şefkatli ve gülen yüzüyle devlet millet kaynaşmasına azami özen göstermekteyim. Bu maksatla geçtiğimiz günlerde dağlık Suçıktı mahallemizde yaptığım inceleme ve ziyarette eşek üzerinde mahallenin üst kısımdaki patika yolda çekilen fotoğrafın bazı yanlış anlamalara neden olduğu duyumlarını aldım. Çocukluğum üzüm bağlarında eşek sırtında geçmiş biri olarak tamamen samimi ve nostaljik duygularla vatandaş Abdullah Dölek olarak çekilen fotoğrafın herhangi bir ard niyet taşımadığını kamuoyuna saygıyla bildiriyorum" dedi.

"YENİ HASTANE İNŞAATINDA ÖRNEK ODA İNCELENDİ"

Kaymakamlık makamındaki toplantıdan sonra yapımı devam etmekte olan 264 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi inşaatına ziyaret eden Kaymakam Abdullah Dölek burada Ödemiş Devlet Hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Ziya Yurdakonar'dan inşaatla ilgili bilgiler aldı hastanede örnek olarak hazırlanan hasta odasında incelemelerde bulundu.

Daha sonra Bademli Göleti yapım çalışmasını yerinde ziyaret eden Kaymakam Abdullah Dölek burada Şantiye Şefi Resul Nar'dan geniş bilgi aldı.

"BADEMLİ GÖLETİNDE %95 İŞLEM TAMAM"

Bademli göleti yapımının %95'nin bittiğini kaydeden Şantiye Şefi Resul Nar geçtiğimiz günlerde yapılan projedeki değişikliklerden dolayı yapım çalışmasının uzadığını belirtti.

Nar şunları söyledi:

"2011 yılında Makrotel Firması tarafından yapımı başlanan Bademli göletinin bugün itibarı ile %95'i tamamlanmıştır. Geçtiğimiz aylarda yapılan projedeki bazı değişiklikler ise burada 24 milyon küp su var."

"GÖLET 5 MİLYON KÜP SU TUTACAK KALAN SUYU BEYDAĞ BARAJINA GÖNDERECEK"

"Bu gölet 5 milyon küpünü tutacak. Geriye kalan suyu Beydağ Barajına göndermek için projede değişiklik yapılmıştır. 29 Kasım 2013 tarihinde göletin bitmesi gerekiyordu. Bitmemesinin birinci nedeni projedeki değişiklik iken ikinci bir sebepte taş ocaklarından taş çıkmaması oldu. Şuan taş ihtiyaçlarımızı dere yataklarından tek tek toplayarak yaptık. Tabii ki bu durumda geniş zaman aldı. Bademli göleti yapımının 2011 yılına göre maliyeti 11.22.333. TL'dir. Göletimizin sulama kanallarının yapımında ise %70'lere gelinmiştir. Uğur Kara firması tarafından yapılan sulama kanalları projesi de kısa sürede tamamlanacaktır. Tarım sulamasında kullanılacak bu tesis bittiğinde bölgenin çiftçisi sulamada büyük katkı alacağına inanıyorum"

Kaymakam Abdullah Dölek Şantiye Şefi Resul Nar'a teşekkür ederek göletin bölge çiftçisine büyük yarar sağlayacağını aktardı.

Dölek, "Bölgemizde 3 baraj ve bir gölet oluşuyor. Tarımda ürün alımında havanın nemlenmesinden dolayı bazı tarım ürünlerinin yerine alternatif ürünler yerini almaya başlayacak. Bizde Ödemiş Kaymakamlığı olarak çiftçimizi yönlendirmek adına üniversite ile bu konuda teknik bir rapor hazırlıyoruz. Daha sonraki günlerde de raporu kamuoyu ile basınımız aracılığı ile paylaşacağım. Çalışmalarımız sürüyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ödemiş Kaymakamlığı Abdullah Dölek Bademli Beydağ Yerel Haberler

title