Haberler

Ödemiş İlçe Tarım'dan Tarsim Toplantısı Açıklaması

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde TARSİM tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde TARSİM tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde TARSİM tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ödemiş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Gazeteci İsmail Uğural, TARSİM Manisa Bölge Müdürü Fahri Yıldırım, daire çalışanları ve üreticiler katıldı. Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, bölgedeki mevcut tarımsal ve hayvancılık potansiyelinin büyüklüğü ve iklimsel riskler de göz önüne alınırsa Tarım Sigortası yaptırmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

TARIM SİGORTASI TAVSİYE ETTİ

Altıntaş, "Tarım Sigortası yıl geçtikçe daha da önemli bir konum kazandı. Çiftçilerimizin tarımsal ürün ve hayvanlarını, doğal afetlerden gelebilecek zararlara karşı teminat altına almak için Tarım Sigortası yaptırmalarını önemle tavsiye ediyoruz" dedi. TARSİM Manisa Bölge Müdürü Fahri Yıldırım ise çiftçilere Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin işleyişi, 2014 yılı uygulamaları, genel şartlar, tarife ve talimatlar ve poliçe düzenlerken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi verdi.

BİLGİLENDİRDİ

Yıldırım, "2014 yılı itibariyle bitkisel ürünlerini, seralarını, büyük ve küçükbaş hayvanlarını, kümes hayvanlarını ve su ürünlerini sigortalayan üreticilerin ödemesi gereken sigorta priminin yüzde 50'si, don teminatında 2/3'ü devlet tarafından karşılıksız destek olarak karşılanmaktadır. Bu yapısıyla sistem, devletin denetimi, gözetimi ve garantisinde olan bir sigorta sistemidir" dedi. Yıldırım, üreticilerin sigorta yaptırabilmeleri ve devletin prim desteğinden yararlanabilmeleri için bitkisel ürünleri için, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS), büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için, Veteriner Bilgi Sistemi'ne (TÜRKVET), sera için, Örtü Altı Kayıt Sistemi'ne (ÖKS), su ürünleri çiftlikleri için, Su Ürünleri Kayıt Sistemi'ne (SKS) ve arıcılık için, Arıcılık Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıt yaptırmaları ve bu kayıtlarını, her yıl güncellemeleri gerektiğini söyledi

SORU-CEVAP YAPILDI

Yıldırım, 2014 yılında sigorta teminat kapsamının daha da genişletildiğini, hasar ihbarlarının en kısa sürede oluşan her hasar için ayrı ayrı bildirilmesi gerektiğini, bu yıl TARSİM'e ilave olarak Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı olan, plakalı, modern ve aktif (içinde arı olan) kovanlar Tarım Sigortası teminat kapsamına alındığını söyledi. Yıldırım ayrıca erik, hünnap, kayısı, kiraz, şeftali, nektarin, vişne, zeytin, armut, ayva, elma, muşmula, yenidünya, badem, incir, dut, nar, greyfurt, limon, mandalina, portakal, avokado, ahududu, böğürtlen ve yabanmersini gibi meyve ağaçlarının don sigorta teminatı bahçenin fenolojik olarak, bir ağaçtaki/bitkideki çiçeklerin yüzde 5'inin açtığı zaman başladığını belirtti. Toplantı soru-yanıt bölümüyle tamamlandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Altıntaş İsmail Uğural Ödemiş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title