Haberler

Ödemiş Devlet Hastanesinde Tatbikat

Ödemiş Devlet Hastanesinde kitlesel olay yaralanması tatbikatı yapıldı.

Ödemiş Devlet Hastanesinde kitlesel olay yaralanması tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği yolcu treniyle öğrenci servisinin çarpışması sonucu çok sayıda öğrencinin yaralandığı tatbikatta, yaralılar ambulanslarla acil servise getirildi. Ambulanslardan indirilerek, acil servise alınan yaralı öğrencilere, müdahale edildi.

Senaryo gereği durumu ağır olan bir öğrenci, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Tatbikat yapılırken durumdan habersiz olan bazı hastalar, olayın gerçek olduğu zannederek üzüntü yaşadı.

Hastane Başhekim Yardımcısı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Aytül Şen Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Kitlesel olay yaralanmalarını hastane afet planı kapsamında senaryolaştırdık. Bundan önce, yangın tatbikatı, masa başı tatbikatı, şimdi de kitlesel olay yaralanması tatbikatı yapıyoruz. Yazdığımız senaryoda,Ödemiş-İzmir treni ile öğrenci servisini çarpışması sonucu, 8 yaralının hastanemize getirileceği bilgisi verildi. Bunlardan 1 kişi ölüyor, 1 kişi de branş eksiliği nedeniyle Ege Üniversitesine sevk edildi, 4 kazazede hastanemizin ilgili servisine yatırıldı. Amacımız gerçek olaylarla karşılaştığımızda, hazırlıklı olmak. Olaylara yerinde ve zamanın da müdahale etmek için yaptık, başarılı da olduk."

Kaynak: AA / Güncel

Ege Üniversitesi Ödemiş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title