Haberler

Ödemiş CHP'de Delege Seçimleri 22 Ağustos'ta Başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Teşkilatı üyeleri delege seçimleri için 22 Ağustos tarihinde sandık başına gidecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Teşkilatı üyeleri delege seçimleri için 22 Ağustos tarihinde sandık başına gidecek.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, ilçe kongresini eylül sonu veya ekim başı gibi yapmayı planladıklarını söyledi. Dönmez şu bilgileri verdi:

"Partimiz genel seçimlerin ardından ertelenen kongre sürecini başlatmıştı. Genel Sekreterimiz Gürsel Tekin il ve ilçe örgütlerimize genel merkezin kongre kararı yazısını gönderdi. Buna göre Yargıtay'dan gelen resmi üye listemiz partimizde askıya da çıkmıştı. 15 Ağustos 6 Eylül tarihleri arasında delege seçimi sürecimiz var. İl Başkanımız Bedri Sertel'in de İzmir'de küçük ilçelerde 1 günde, büyük ilçelerde 6 günde delege seçimi yapılsın demesinin ardından Ödemiş'te delege seçimlerimiz 22 Ağustos günü başlayacak, 28 Ağustos günü tamamlanacak. Buna göre ilk olarak merkez İnönü Mahallemizde delege seçimi başlayacak. Toplamda doğal delegeler haricinde 400 kongre delegesi ile 767 ön seçim delegesi seçilecek. Kongre delegelerimiz partililerimizi kongrede temsil ederken ön seçim delegelerimiz de bundan sonraki seçim öncesi parti içi ön seçimlerde partimizi temsil edecekler. Bu takvime göre Ödemiş ilçe kongremizin de eylül sonu ekim başı gibi yapılmasını ön görüyoruz. Daha sonra 11 Kasım tarihinde il kongrelerimiz başlayacak. 29 Kasım'da da il kongrelerimiz bitirilecek. Buna göre de olağan kurultayımız için tarih belirlenecek. Demokrasiye tam anlamıyla inanmış olan partimiz en demokratik ortamda, mahallede delege seçimi ile daha sonra kongreler ile gücüne güç katacağına inanıyorum. Bilindiği gibi ülkemiz Haziran'da bir seçim yaşadı. Daha önce de söylemiştim, bizler CHP'nin neferleri olarak Ödemiş'te partimizi birinci sıra yapmıştık."

"7 BİN FARKI 10 BİNE ÇIKARACAĞIZ"

CHP'nin seçimlerde oyunu artıracağını iddia eden Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen seçimlere göre 7 bin fark attığımız seçimin devamında çalışmalarımıza devam ettik. Her yerde dediğim gibi bugün yeniden seçim olsa örgütümüz tüm kadroları ile hazırdır. O zamanda 7 bin attığımız farkımızı 10 bine çıkarma hedefimiz var. Devamında yapılacak ilk yerel seçimde Ödemiş Belediyesinde yeniden Cumhuriyet Halk Partili belediye olacaktır. Ülkemizde de gündem çok yoğun. Bir taraftan koalisyon görüşmeleri devam ederken, diğer tarafta terör olayları her geçen gün tırmanmakta. Ülkemiz bugünlerde her gün gelen şehit haberleri ile yasa boğuluyor. CHP olarak bizler ülkemizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünü gerçekleştirmek istiyoruz. Dışarıda ve içeride barışın sağlaması gerekiyor. Bugüne kadar şehit düşen şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken ailelerine sabırlar diliyorum."

SEÇİM İLK OLARAK İNÖNÜ MAHALLESİ'NDE BAŞLAYACAK

Delege seçimleri 22-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 22 Ağustos tarihinde İnönü, Üçeylül, Türkmen, Kuvvetli, Seyrekli, Demircili, Yeniköy, Işık, Karakova, Sekiköy, Kerpiçlik, Ovakent ve Konaklı mahallelerinde delegeler sandık başına gidecek. 23 Ağustos tarihinde ise Anafartalar, Atatürk, Süleyman Demirel, Kayaköy, Yusufdere, İlkkurşun, Bülbüller, Veliler, Süleymanlar, Karadoğan ve Köseler mahallelerinde delege seçimi gerçekleştirilecek. Diğer mahallerde de 28 Ağustos saat 14.00'e kadar seçimler tamamlanacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İzmir Eylül Yerel Haberler

title