Haberler

Ödemiş, Beydağ ve Kiraz'da Su Sıkıntısına Son

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü; Kiraz, Beydağ ve Ödemiş kırsalındaki yeni yatırımlarla yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldıracak.

Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400'e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ilçelerin en büyük problemlerinden biri olan susuzluk sorununa da hızla el attı. İlçe merkezlerinin yanı sıra mahalleye dönüşen köylerde özellikle yaz aylarında yaşanan susuzluk çilesi artık sona eriyor. İZSU Genel Müdürlüğü, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinin mahalleye dönüşen köylerinde 32 adet su kuyusu açıyor.

Kiraz'da 15 kuyu

Kiraz'ın Çömlekçi Mahallesi'ndeki sondaj kuyusu çalışmaları tamamlandı ve kuyu devreye girdi. Yukarı Karaburç ve Kaleköy'deki kuyular ise bu ay devreye girecek. İZSU, Kiraz'ın Başaran, Haliller, Mersinli Dere, Suludere (2), Aydoğdu, Çayağzı, Taşlıyatak mahallelerinde de kuyu açmak için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıyor. Mavidere, Tek Bıçaklar, Sırımlı ve İğdeli mahallelerinde açılacak kuyular ile ilgili etüt çalışmaları ise sürüyor.

Beydağ susuzluktan kurtuluyor

İZSU, Beydağ ilçesinin Karaova Köyü'ndeki içme suyu kuyusunu geçtiğimiz günlerde devreye aldı. Eğridere, Kurudere, Çiftlik köylerinde de ilave kuyular açılması için etüt çalışmaları devam ediyor.

Ödemiş'te yoğun tempo

Ödemiş ilçe merkezinin su sıkıntısını açtığı 7 kuyu ile çözen İZSU, ilçenin mahalleye dönüşen köylerinde de yaşanan su sıkıntısına neşter vuruyor. İZSU ilçede sırayla Kaymakçı (2), Konaklı, Küre, Demircili (2), Işık, Kayaköy, Küçükavulcuk, Birgi, Gölcük, Yeniköy ve Bozcayaka mahallelerinde 15 yeni kuyu açmak için çalışmalara başladı. Ortalama günde 250 metreküp ilave su sağlayacak kuyuların devreye girmesi ile birlikte 2016 yılı yazında bu mahallerde su sıkıntısı artık tarih olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beydağ Ödemiş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title