Haberler

Odeabanktan İlk Çeyrekte 22,6 Milyon Liralık Net Kâr

Merkezi Lübnan'da bulunan Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank, 2016 yılının ilk çeyreğinde net karını yüzde 93 artırarak 22,6 milyon liraya çıkardı.

Merkezi Lübnan'da bulunan Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank, 2016 yılının ilk çeyreğinde net karını yüzde 93 artırarak 22,6 milyon liraya çıkardı.

Odeabank'tan yapılan açıklamaya göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu yılın ilk çeyreğinde Odeabank'ın aktifleri yüzde 12 artışla 29,5 milyar TL'ye, mevduatları yüze 9 artarak 23 milyar TL'ye, toplam kredileri de yüzde 15 artışla 21,5 milyar TL'ye ulaştı.

Odeabank, döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara ve küresel piyasalardaki belirsizliğin yarattığı ekonomik durgunluğa karşın 2016 yılının ilk çeyreğinde net karını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 93 artırarak 22,6 milyon liraya yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Odeabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, yılın ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçların ana performans göstergelerindeki hızlı ve karlı büyümeyi ortaya koyduğunu belirtti.

Özkaya, sadece üç buçuk yıl önce sıfırdan kurulmuş bir banka olarak yüksek seviyedeki yatırım harcamalarına ve ekonomik belirsizliklere karşın karlı büyümeye devam ettiklerini vurgulayarak, "Yılın ilk çeyreğinde elde etmiş olduğumuz finansal başarılardan dolayı çok mutluyuz. Bu başarılar müşterilerimizin bize duyduğu güvenin sonucudur." ifadelerini kullandı.

Türk bankacılık sektörünün ilk çeyrek performansını da değerlendiren Özkaya, bankacılık sektöründeki büyüme eğiliminin ılımlı şekilde yavaşladığına dikkat çekti.

Özkaya, şunları da kaydetti:

"BDDK haftalık verilerine göre, 2015 sonunda yüzde 20,7 olan kredilerin yıllık büyüme hızı mart sonunda yüzde 14,9 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde mevduatların büyüme hızı yüzde 18,3'ten yüzde 13,6'ya geriledi. Bu düşüş mevduatın krediye dönüşüm oranını da yüzde 114,5'ten yüzde 113,3'e çekti. Kredi artışının daha sert yavaşlaması nedeniyle takibe düşen alacakların toplam kredilere oranı artmaya devam ederek söz konusu dönemde yüzde 3,14'ten yüzde 3,35'e yükseldi.

Sektörün ilk çeyrekteki nispeten zayıf büyüme performansına rağmen karlılığının daha iyi bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. BDDK aylık verilerine göre, ocak-şubat döneminde bankacılık sektörünün net dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,7'lik artışla 4,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Finansal piyasalarda görülen toparlanmanın reel ekonomiye yansımaya başlaması ile önümüzdeki günlerde bankacılık sektörünün de büyüme performansının toparlanabileceğini düşünüyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Özkaya Lübnan Audi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title