Haberler

Odatv Davasında Karar Çıkmadı

Güncelleme:

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın ile eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı Odatv davasında karar çıkmadı.

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın ile eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı davanın duruşması, mahkeme heyetinde yer alan iki üye hakimin yeni atanması ve kapsamlı olduğu belirtilen dosyanın incelenecek olması gerekçeleriyle 12 Nisan'a ertelendi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katılan, başka suçtan tutuklu sanık Ahmet Şık ile tutuksuz sanıklar Yalçın Küçük, Barış Pehlivan, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Doğan Yurdakul, İklim Kaleli, Hanefi Avcı, Muhammet Sait Çakır ve Coşkun Musluk, sırayla söz alarak kapsamlı savunma yaptı.

"SUÇ İŞLMEDİĞİ İÇİN BERAAT KARARI VERİLSİN"

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde konuşan sanıklardan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, davayla ilgili somut gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek, "Somut gerçek, Gülen cemaatinin kendisi aleyhinde yazan, çizen, araştıran insanları terör örgütü üyesi olarak sahte delillerle fişlemesi ve soruşturmalara konu etmesidir." dedi.

Cemaat üyelerinin kendi hazırladıkları dijital dosyaları sofistike yöntemlerle bilgisayarlara ekledikleri ve bu dijital dosyaların teknik açıdan sakat olduklarının yapılan incelemelerle ortaya çıktığını aktaran Avcı, bilgisayarlara e-postalarla virüs bulaştırıldığını ve bulaştırıldıktan sonra aramalar yapıldığını kaydetti.

Davada, suç işlenmediği için beraat kararları verilmesi gerektiğini dile getiren Avcı, iftira ve yapılanlarla ilgili ise sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmesini talep etti.

"DAVA DOSYASI KAPSAMLI"

Sanık Nedim Şener de, Hanefi Avcı ve Ahmet Şık'a kitap yazdırdığı iddialarının gerçek dışı olduğunu savunarak, "Bu davada sanık olmamın tek nedeni, yazdığım kitaplarla Fetullahçı polislerin Hrant Dink cinayetindeki rol ve sorumluluklarını ortaya koymamdır. Kitaplarımda cinayet soruşturmasının üstünü örten Fetullahçı istihbaratçı polislerin rollerini belgeleriyle açıkladım." diye konuştu.

KARAR BEKLENİYORDU

Duruşmada söz alan diğer sanıklar ve avukatları da, kapsamlı savunma yaptı ve beraat talebinde bulundu. Yaklaşık 8 saat süren ve karar verilmesi beklenen duruşma, akşam 19.15 sularında sona erdi.

12 NİSAN'A ERTELENDİ

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti başkanı Yener Yıldırım, mahkeme heyetinde yer alan iki üyenin mahkemeye yeni atandığına ve dosyanın kapsamlı olmasına dikkati çekerek, dosyanın incelenmesi için duruşmanın 12 Nisan'a ertelendiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Soner Yalçın Hanefi Avcı Nedim Şener Ahmet Şık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title