Haberler

Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi Yarışması"

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Kepez Belediyesi'nin düzenlediği "Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi Yarışması"nın yeterince tartışılmadığını iddia ederek, "Böyle bir proje için bölgede çok fazla yer varken Kepez Kent Ormanı'na sınır alanın seçilmesi, bölgedeki mevcut yapı baskısını ciddi boyutta artıracaktır" dedi.

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Kepez Belediyesi'nin düzenlediği "Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi Yarışması"nın yeterince tartışılmadığını iddia ederek, "Böyle bir proje için bölgede çok fazla yer varken Kepez Kent Ormanı'na sınır alanın seçilmesi, bölgedeki mevcut yapı baskısını ciddi boyutta artıracaktır" dedi.

Neyişçi, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, kent bütününü etkileyen projelerin tüm kentlinin katılımı ile yapılması gerektiğini söyledi. Tunay Neyişçi, Kepez Belediyesi'nin başlattığı "Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi"nin kentli ile yeterince tartışılmadığını savundu.

Simge yapının yapılacağı alanın imar planında teknik altyapı alanı olduğuna da işaret eden Neyişçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herhangi bir plan değişikliği yapılmadan projecilere, alanda yapı yüksekliği serbest ve yapı yoğunluğu yüzde 200'e kadar proje yapabilecekleri söylenmiştir. Kepez Belediyesi bu tavırla yarışmaya katılacaklardan imar mevzuatına aykırı proje talep ettiği gibi, plan değişikliği yapma hakkı bulunan plan müellifini, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ni ve kendi Belediye Meclisi'ni yok saymaktadır. Böyle bir proje için bölgede çok fazla yer varken Kepez Kent Ormanı'na sınır alanın seçilmesi, bölgedeki mevcut yapı baskısını ciddi boyutta artıracaktır. Bu konuyla ilgili proje şartnamesinde önleyici herhangi bir öneri bulunmamaktadır."

Antalya'nın, dünyanın en büyük traverten platosu üzerinde kurulduğuna da değinen Neyişçi, şöyle konuştu:

"Bu traverten yapı, Antalya ve Kepez'in özel, simgesel, doğal yapısıdır. Bu nedenle hem kara hem de deniz falezlerinin görünür ve yaşanır hale getirilmesi yeterlidir. Ayrıca proje kapsamında simge yapı ile çevresindeki 185 metrekarelik alan da projelendirilecektir. Her ne kadar şartname, doğal değerin korunmasını ifade etmişse de travertenlerin önemi vurgulanmamış ve korunması gerekliliğinin altı çizilmemiştir."

Kaynak: AA / Yerel

Kepez Belediyesi Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title