Haberler

Oda Başkanı Tan: Sürücü Uyumadı, Kurtarmaya Çalıştı

Güncelleme:

Isparta'da 13 kişinin öldüğü otobüs kazasından yaralı kurtulan Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Tan, sürücünün iddia edildiği gibi uyumadığını söyledi.

Isparta'da 13 kişinin öldüğü, 33 kişinin yaralandığı otobüs kazasından yaralı kurtulan Afyonkarahisar Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Tan, sürücünün iddia edildiği gibi uyumadığını, yağış ve mıcır nedeniyle kontrolden çıkan aracı kurtarmaya çalıştığını, ancak toparlayamadığını söyledi.

'MICIRDAN ÇIKARKEN OTOBÜS KAYMAYA BAŞLADI'

Kazanın yağış ve mıcır nedeniyle meydana geldiğini söyleyen Başkan Ahmet Tan, şoför Sinan Doğraylı'nın uyuduğu iddialarının doğru olmadığını savundu.

Kazanın hemen öncesinde kendisinin sürücünün yan tarafındaki hostes koltuğunda oturduğunu aktaran Ahmet Tan, şoför Doğraylı'ya sigara ikram ettiğini ve kaza öncesinde şoförle sohbet ettiklerini dile getirdi. Kazada hayatını kaybeden şoför Sinan Doğraylı'nın otobüsü kurtarmak için manevra yaptığını belirten Tan şöyle dedi:

"Uyuduğu tamamen yanlış, asılsız bir bilgi. Ben uyumuyordum. Şoföre bir sigara verdim, bir de kendim yaktım. İkimizden başka sigara içen yoktu. Sigarayı yaktık, sohbet ediyorduk. Yağmur yeni yağmıştı. Mıcırlı yoldan asfalta çıkar çıkmaz, arkadan Muammer diye bir arkadaşımız, 'Aman dikkat' diye bağırdı. Herhalde kaydığını hissetti. Yolda da hata yoktu. Yol çalışmaları daha gerideydi. Mıcırdan çıkarken bir anda otobüs kaymaya başladı. Şoför kurtarmaya çalıştı, manevra falan yaptı. Gördüm, direksiyonu çevirdi ama olmadı. Adamın da günahını almayalım. Ölmüş adamın arkasından konuşmayalım."

'SAVCILIK OLAYI TAKİP EDİYOR'

Basın mensuplarının "Kazada ölen ya da yaralananlarla ilgili tazminat davası açılacak mı?" sorusunu ise Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdülkadir Konak yanıtladı. Burdur Savcılığı'nın olayı takip ettiğini kaydeden Konak, kazayla ilgili her türlü gelişmeyi takip ettiklerini belirtti. Konak, "Ancak daha çok erken. Henüz taziyelerimiz sürüyor. Biz kaybettiklerimizi bile yeni defnettik. Kazada hayatını kaybedenlerin eşyalarını jandarmadan yeni teslim aldık. Bugün eşyaları yakınlarına teslim edeceğiz" diye konuştu.

EKSTRA MİNİBÜS KİRALANDI

Oda Başkanı Konak, ölenlerden 6'sının adını geziye son gün yazdırdığını da açıkladı. Ölenlerden bazılarına otobüslerin dolduğu cevabını verdiklerini kaydeden Konak, bu yüzden ekstra bir minibüs ayarladıklarını, ölenlerden 4'ünün de son dakikada minibüsten otobüse geçtiğini ifade etti.

Diğer yandan, jandarmadan alınarak oda binasına getirilen berberlere ait eşyalar yan yana dizildi. Eşyalar arasında deniz terliğiyle şortlar dikkati çekti.

ŞOFÖR DAHİL 13 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Afyonkarahisar'daki berberleri günübirlik tur için Antalya'ya götüren otobüs, 14 Eylül Pazar sabah saat 05.00 sıralarında Isparta'nın Gölbaşı Mevkii'nde kontrolden çıkarak şarampole devrilmiş, sürücü Sinan Doğraylı'nın uyuduğu ileri sürülen kazada 13 kişi ölmüş, 33 kişi de yaralanmıştı. Yaralılar Burdur, Isparta ve Antalya'daki hastanelerde tedavi edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Tan Isparta Konak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title