Haberler

    Oda Başkanı Açıkladı: 30 Liralık Bilezik 3 Bin Liraya Satılıyor

    Güncelleme:

    Bir şikayet üzerine Rekabet Kurulu'na savunma yapan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı, "30 liralık kaplama bilezik 3 bin liraya satılıyor. Bizi bundan dolayı şikayet ettiler" dedi.

    Rekabet Kurulu üyelerine sahte ve gerçek takıları birbirinden ayırt etmenin zorluklarını yanında getirdiği örnekler ve makinelerle anlatan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, "Adam, 22 ayar bilezik diye 19 ayar satıyor. Ama yemeyen kuyumcu yok. 3 bin liralık bilezik diye 30 liraya kaplama bilezik satıyor. O kadar gerçekçi yapmış ki.. Sahte pırlantaları, bileziklerin hem kuyumculara hem de vatandaşa satışını engellediğimiz için bizi şikayet ettiler. Neymiş bin 200 tane kuyumcu varken, bir kişi telefonla şikayet etmiş. Bu hak mı? Vatandaşın hakkını koruduğumuz için şikayet edildik" diye savunma yaptı.

    SAVUNMA YAPTI

    Rekabet Kurulu, İzmir Kuyumcular Odası'nın altının satış fiyatını belirlemek ve buna uymayan esnafa bazı yaptırımlar uygulamak suretiyle rekabeti ihlal ettiği iddiasıyla açılan soruşturmada Oda Başkanı Turgay Baransel'in sözlü savunmasını aldı.

    Baransel, "Satılan altınlar, bilezikler, pırlantalar, Reşatlar sahte. Ben de denetim yapıyorum. Para cezası kesiyor, diyorlar. Fiyatı ben belirliyormuşum. Nasıl belirleyebilirim? Altının ons fiyatı uluslararası piyasada belirleniyor. Ben sadece Darphane'den gelen altınlar ile işçilik ücretleri konusunda tavsiye fiyat yayınlıyorum ki vatandaş mağdur olmasın. İki dükkan arasındaki fiyat farkını sorgulayabilsin. Sahte ürün satanlar ile gerçek ürün satan esnaf arasında haksız rekabet oluşmasın" dedi. Kendilerinin bir telefon ihbarıyla soruşturulmasına da tepki gösteren Baransel, "Bizleri sahte bilezik, pırlanta üretip satanların; sahte pırlanta satmak için çadır açmak isteyenlerin şikayet ettiğini biliyoruz. Sürekli denetimler yapıyoruz. Sizlere vermediğimiz birçok belge var" dedi.

    KARAR 10 KASIM'DA

    Soruşturma Heyeti sözcüsü ise oda yönetiminin rekabeti ihlal ettiğine ilişkin toplantı videosunun ellerinde bulunduğunu ayrıca rastgele seçtikleri kuyumcularla yapılan görüşmelerin de bunu teyit ettiğini vurguladı. Kurul, hem İzmir Kuyumcular Odası hem de Başkan Turgay Baransel hakkında rekabeti ihlalden idari para cezası verilip verilmeyeceğine ilişkin kararını 10 Kasım'da açıklayacak.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    İzmir Kuyumcular Odası Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title