Haberler

Öcalan Yürüyüşüne Polis İzin Vermedi

Abdullah öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 16'ncı yıldönümü olan 15 Şubat nedeniyle, Fatih Saraçhane'de toplanan yaklaşık 300 kişi protesto gösterisi düzenledi.

Abdullah öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 16'ncı yıldönümü olan 15 Şubat nedeniyle, Fatih Saraçhane'de toplanan yaklaşık 300 kişi protesto gösterisi düzenledi. Eyleme HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ve ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy da katıldı. Öcalan'ın posterlerinin açıldığı eylemde grup sık sık "Biji serok Apo", "Öcalan'a özgürlük" sloganları attı. Grup daha sonra buradan Aksaray'a yürümek istedi. Park çevresinde TOMA'larla yoğun güvenlik önlemi alan çevikkuvvet polisi grubun yürüyüşüne izin vermedi. HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de grubun yürüyüşüne izin vermeyen emniyet müdürüyle tartıştı. Polis müdürüne yürüyüşe izin verilmemesi durumunda çıkan olaylardan sorumlu olmayacağını söyleyen Tuncel, "Ben şu an aradan çıkıyorum" dedi. Polis müdürü de "Vicdanen de aradan çıkıyor musunuz" diyerek Tuncel'den basın açıklamasını Saraçhane Parkı'nda yapmalarını istedi. Bir süre kendi aralarında görüşen Sebahat Tuncel ve beraberindekiler daha sonra yürüyüş yapmaktan vazgeçerek basın açıklamasını Saraçhane Parkı'nda gerçekleştirdi.

YÜKSEKDAĞ: ÖCALAN'IN ÇÖZÜM İRADESİNİN ARKASINDAYIZ

İlk olarak HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ konuştu. Yüksekdağ; "Dayatılan kompla rejimine ve siyasetine karşı, sayın Abdullah Öcalan'ın bu demokratik, barışçıl, çözüm iradesinin arkasındayız. Eğer gerçek bir liderlik tavrı sergilerseniz halklar o liderlik tutumunun arkasında durur. İşte biz bugün de dayatlan komploya, komplonun değişik biçimde karşımıza çıkarılmasına karşı Öcalan'ın özgürlüğünün hepimizin özgürlüğü olduğunu bilerek, onun siyasi iradesinin bütün bölge ve Türkiye halklarına barışın, özgürlüğün, demokrasinin yolunu açtığını bilerek bu iradenin arkasındayız" dedi.

TUNCEL: ÖCALAN TÜRKİYE BARIŞININ TEMEL MİMARIDIR

Yüksekdağ'ın ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de yaptığı konuşmada; "Komployu planlayanlar zannediyordu ki sayın Öcalan'ı esir aldıklarında onunla birlikte düşüncelerini de esir alırlar. Ama öyle olmadı bütün düşünceleri onun yoldaşları tarafından dört parça Kürdistan'da, Avrupa'da, Türkiye'de her yerde dalga dalga yayıldı. Şimdi bu özgürlük mücadelesidir ki Kobani'de zaferi kazandırdı. Rojava'da halkımızı devrime götürdü. 16 yıldır İmralı Adası'nda sadece Kürtlerin hakları için değil bütün Ortadoğu halklarının geleceği için mücadele eden, direnen sayın Öcalan, bugün Türkiye barışının da temel mimarıdır. Hergün gece gündüz Türkiye barışı için çalışmaktadır. Öcalan'ın özgürlüğünü isteyen milyonlar bugün AKP iktidarının faşist yönetimi tarafından engellenmektedir. AKP hükümeti bir yandan 'Biz çözüm sürecinde ısrarlıyız. Biz çözüm istiyoruz, ama bu HDP'liler, Kürtler çözüm istemiyor' diye yaygara koparıyor. Şimdi buradan soruyoruz çözümü kim istiyor. Bize barikatlar kuranlar mı çözüm istiyor. Bu barikatları aşıp halkların kardeşliğini, barışını sağlamak isteyenler mi?" ifadelerini kullandı. Açıklamaların ardından grup olaysız dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Türkiye Kenya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title