Haberler

Öcalan'ın Türkiye'ye Getirilişinin Yıl Dönümü

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu irade doldu taştı, bu irade sınırları aştı ve faşizmden bozma o güvenlik paketlerinizle, o saldırı ve yasak uygulamalarınızla artık kabını taşan bu özgürleşme hareketine hiçbir kap, hiçbir sınır biçemeyeceksiniz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu irade doldu taştı, bu irade sınırları aştı ve faşizmden bozma o güvenlik paketlerinizle, o saldırı ve yasak uygulamalarınızla artık kabını taşan bu özgürleşme hareketine hiçbir kap, hiçbir sınır biçemeyeceksiniz" dedi.

İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle ellerinde HDP ve YDG-H yazılı flamalar ile Öcalan'ın fotoğrafları bulunan bir grup, Saraçhane Parkı'nda toplandı.

Terör örgütü ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarak Aksaray Meydanı'na yürümek isteyen grubu, önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri durdurdu. Polis yetkilileri, kendileriyle görüşen HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'e, grubun yürümesine izin vermeyeceklerini bildirdi. Bunun üzerine gruptan bazı kişiler, parkın Kadınlar Pazarı çıkışına giderek Aksaray'a yürümek istedi. Çeşitli noktalarda kurulan polis barikatıyla karşılaşan grup, daha sonra Saraçhane Parkı'na döndü.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, iktidarın, halkın demokrasi isteği ve mücadelesi karşısında risk ve sorumluluk üstlenmekten kaçındığını iddia etti.

Öcalan'ın çözüm sürecinin devam etmesinde en önemli katkıyı veren kişi olduğunu savunan Yüksekdağ, Abdullah Öcalan'ın barışçıl çözüm iradesinin arkasında olduklarını söyledi.

Yürüyüşe izin verilmemesine tepki gösteren Yüksekdağ, "Komplocular yine rahat durmuyor, boş durmuyor. Bugün de özgürlüğün, barışın, demokrasinin ve yeni bir geleceğin yoldaşı Abdullah Öcalan'ı sahiplenmek için bir araya gelen siz değerli halkımızı, burada buluşan binleri ve buradaki iradeyi bir alanın sınırlarına hapsetmeye çalışıyorlar. Onlara şu gerçeği hatırlatmak istiyorum: Çok geç kaldınız. Bu irade doldu taştı, bu irade sınırları aştı ve faşizmden bozma o güvenlik paketlerinizle, o saldırı ve yasak uygulamalarınızla artık kabını taşan bu özgürleşme hareketine hiçbir kap, hiçbir sınır biçemeyeceksiniz" diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin uluslararası bir komplonun sonucu olduğunu ileri sürdü.

Halkın Öcalan'ın serbest kalmasını istediğini iddia eden Tuncel, "AKP Hükümeti'nin bunu görmesi gerekiyor. Öyle ev hapsidir, başka tartışmalar, artık bunları bu halk istemiyor" dedi.

SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ve ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy da gruba destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Öcalan Aksaray Türkiye İmralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title