Haberler

Öcalan'ın Çözüm Masası Genişledi

Güncelleme:

Süreçte HDP heyeti, ve Hakan Fidan ile görüşen Öcalan'ın çözüm masası genişledi. Öcalan, yeni dönemde Kamu Güvenliği Müsteşarı başkanlığındaki heyetlerle de görüşecek.

Çözüm Süreci'nde yeni aşamaya geçiliyor. Bugüne kadar MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yalnız; Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, Hatip Dicle ve İdris Baluken'den oluşan HDP heyetiyle de ayrıca görüşen Abdullah Öcalan'ın masası genişletildi. Yeni dönemde Kamu Güvenliği Müsteşarı başkanlığındaki heyetler Öcalan'la görüşürken, HDP'nin İmralı heyeti de eşlik edecek. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşen Önder, "Kriz süreci geride kaldı" dedi.

HDP'nin İmralı heyetinden Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın dünkü buluşmasının ardından Çözüm Süreci yeni aşamaya geçiyor. Bugüne dek Hakan Fidan ve yardımcıları, İmralı'da Abdullah Öcalan'la yalnız görüşüyor, devamında Öcalan, Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, Hatip Dicle ve İdris Baluken'den oluşan İmralı heyetiyle buluşuyordu. Yeni dönemde, Kamu Güvenliği Müsteşarı başkanlığındaki heyetler Öcalan'la görüşürken, görüşmeye İmralı heyeti de eşlik edebilecek. Önder, Akdoğan ile görüşmenin ardından önemli bir kriz sürecinin geride bırakıldığını, ağırlıklı olarak İmralı ile olmak üzere yeni ve seri bir sürece girildiğini duyurdu. Akdoğan ise "Süreç güçlü bir siyasi irade ve kararlılıkla sürüyor. Nihai sonuca ulaşmak için güven ve iyi niyet temelinde görüşmeler hız kazanmış durumda" açıklamasını yaptı. Buldan ve Önder, dün Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüştü.

YENİ SÜREÇ

Toplantıdan öncekilere göre daha pozitif ayrıldığını söyleyen Önder, yaptığı açıklamada 'Çözüm Süreci'nde, kendi içtihatlarını da oluşturarak yürümeye çalıştıklarını' belirterek, özetle şunları söyledi:

"Bu aşamadan sonra Çözüm Süreci kapsamında, bununla bağlantılı olarak ele alınabilecek bu meselelerin süratle, Sayın Öcalan'ın katkılarıyla ve onun başlattığı çizginin devamı olarak, ağırlıklı olarak İmralı olmak üzere yeni bir sürece girdiğimizi söylemek istiyoruz. Bu bütün meselelerin hallolduğu anlamına gelmiyor. Fakat şu anlama gelebilir: Artık süreçte, diyalog kanallarının kapanmaması ve ilk defa hangi başlıkları tartışarak ve hangi yöntemi kullanarak ilerleyeceğimiz anlamında elimizde belirli mutabakatlar oluştu. Biz, bunu parti yetkili kurullarımızda değerlendirdikten sonra İmralı'ya geçeceğiz. KCK yetkilileriyle de meseleyi görüşeceğiz. Daha sonra bu görüşmeler daha derinlikli, nitelikli ve daha sonuca odaklı olarak yürüyecektir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Abdullah Öcalan Hakan Fidan İmralı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (60)

HamzabeyliMobil-IOS:

Adammisin apoo..!

28
11
yanıtYanıtla
.m@m.m:

Adammi nerede ben göremedim

yanıt0
yanıt1
MalatyalıMobil-IOS:

Sayın Öcalan dünya lideridir..

12
20
yanıtYanıtla
ASİLTÜRK:

SEN BU SÖYLEDİĞİNE GERÇEKTEN İNANIYONMU, ODA SENDE İTİNİ ÖNDE GİDENİSİNİZ

yanıt6
yanıt2
Türkün dibimobilWeb@haberler.com:

Ulan su katili bu kadar muhatab aliyolar kendini insan zannediyor hain it.

10
21
yanıtYanıtla
Serhat.mobilWeb@haberler.com:

Turklerin yeni baskani Abdullah Ocalan.

14
17
yanıtYanıtla
sari mekaplilarmobilWeb@haberler.com:

İsit sari mekaplilara nasil yenildiyse ve bozguna ugratildiysa Mhp ve ulkuculer ve alperen aptallari ayni sonu isit ile paylasacaklar yasasin buyuk turkiye turk ve kurt kardestir alperenler ulkucu ve mhpliler kallestir.

13
9
yanıtYanıtla
tufanm@m.m:

Alperenler ülkücülere bi kalkarsa ayağa senin gibi itler oturamaz hayatı boyunca anladın değil mi

yanıt9
yanıt13
ramazan:

yakında mesih te ilan edersiniz bu şerrrefsizi, gelecegin yarı başkanı bunu buraya yazıyorum, böyle bir laçkalık dünyada bir ilk o da bizde.

5
16
yanıtYanıtla
dnzMobil-ANDROID:

allah belanizi versin sizin!!

15
6
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title