Haberler

Öcalan'dan Sonra En Çok Görüşülen İsim Sabri Ok / Sabri Ok Kimdir ?

Güncelleme:

Hükümetin çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'dan sonra en son Sabri Ok'la görüştüğü öne sürüldü.

Habertürk köşe yazarlarından Ecevit Kılıç, bugün kaleme aldığı köşe yazısında, devlet yetkililerinin Kürt sorununun diyalogla çözümünü savunan isimlerden biri olan Sabri Ok'la sık görüştüğünü iddia etti.

Kılıç, bunun gerekçelerini de kööşesinde şöyle açıkladı:

"NECMETTİN ERBAKAN DA ONUNLA GÖRÜŞTÜ"

"(....) Devlet yetkililerinin Öcalan'dan sonra en çok görüştüğü PKK'lı. Belki de onun kadar. Erbakan döneminde hükümet sorunu çözmek için harekete geçtiğinde ilk başvurulan kişiydi Ok. O dönemde PKK'nın tüm cezaevleri sorumlusuydu. Ancak görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

"DEVLET HEYETİ İLK GÖRÜŞMELERİ ONUNLA YAPTI, SONRA ÖCALAN'LA"

Ve bugünkü çözüm sürecinin ilk adımlarının atıldığı 2005 yılı. Sabri Ok, tam da o dönemde cezasını tamamlayıp serbest kalmıştı. Devlet heyeti, ilk görüşmeleri onunla yaptı. Sonra Öcalan'la. Örgüt de bir süre sonra da ateşkes ilan etti. Ama hakkında itirafçıların suçlamalarına dayanarak tutuklama kararı çıkartıldı. Yurt dışına çıktı. Oslo görüşmelerinde de vardı.

"ÖCALAN'IN BEYİN OLARAK KENDİNE EN YAKIN BULDUĞU İSİM"

Sabri Ok örgüt içinde herhangi bir yönetici değil. Farklı bir ağırlığı var. Cemil Bayık veya Murat Karayılan'dan da farklı. Öcalan'ın beyin olarak kendine en yakın bulduğu isim. Tam 20 yıl cezaevinde yattı. İmralı'ya hükümlü gönderilmesi gündeme geldiğinde Öcalan'ın istediği tek kişiydi. (...)" (Kaynak: Habertürk)

Sabri Ok Kimdir ?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü KCK operasyonunda elde edilen belgeler ve Emniyet'in hazırladığı rapora göre, PKK Terör Örgütünün Abdullah Öcalan sonrası için belirlediği lider.

Ok'un adı örgütün ilk eylemleri olan (1984'teki) Siirt ve Eruh baskınlarının planlayıcısı olarak geçiyor. 1985'te yakalandı, Bursa Cezaevi'nde 20 sene yattı. Hapisteyken bile örgütün en kilit isimlerinden biriydi.

Kapatılan DTP'nin başkanlığına getirilen Nurettin Demirtaş, cezaevinde Ok'un eğitiminden geçti. Öcalan hapse atıldığında yanına istediği tek kişi Sabri Ok'tu. 28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu'nun Sabri Ok ile sürekli bağlantıya geçtiği belirtiliyor. Örgütün hâlen gizli lideri. Avrupa ile Kandil arasında gidip geliyor.

Sabri Ok onay vermeden örgütün hareket etmesinin mümkün olmayacağı tahmin ediliyor. KCK, PKK ve diğer bütün birimler Ok tarafından idare ediliyor. Sabri Ok, ulusalcı görüşe sahip derin PKK'lıları da kontrol edebilen tek kişi olarak biliniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Necmettin Erbakan Abdullah Öcalan Habertürk Sabri Ok Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

mehmet aksumobilWeb@haberler.com:

Yürü sabri baba her daim arkandayim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title