Haberler

Öcalan'dan KCK'ya 'Görünmeyin' Talimatı

Güncelleme:

Ağrı'daki çatışma sonrası Öcalan'ın KCK'ya gönderdiği mesajda, terör örgütü üyelerinin yerleşim birimlerinden tamamen çekilmesi yönünde talimat verdiği ortaya çıktı.

Ağrı Diyadin'de çıkan çatışmanın ardından yaşananların provokasyon olup olmadığı tartışmaları sürerken, Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan hem hükümet hem de Kandil'e mesaj ilettiği iddia edildi.

'GÖRÜNMEZ OLUN' TALİMATI

Öcalan'ın KCK'ya gönderdiği mesajda silahlı güçlerin yerleşim birimlerinden tamamen çekilmesini istediği, KCK'nın da sivillerin bulunduğu bölgelere girmeme, seçim süreci boyunca sivillerle temas kurmama ve "görünmez olma" yönünde karar aldığı öne sürüldü.

KCK DUYURACAK

KCK'nın kararının yakın bir zamanda kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi. KCK'nın, Öcalan'ın talebi üzerine ise Diyadin'de halkla temas kuran PKK'lıları da olayla ilgili sorgulandığı bildirildi. KCK'nın yapmaya hazırlandığı duyuruda, hiçbir şekilde bir çatışmanın içerisinde olunmayacağı ilan edileceği belirtildi.

AKDOĞAN 'HDP TERK ET ÇAĞRISI YAPMALI' DEMİŞTİ

Ağrı'da 11 Nisan'da askerler ile PKK ile yaşanan çatışmanın ardından, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) PKK'ya "Yerleşim yerlerinden çekil" çağrısı yapması gerektiğini" söylemişti. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Diyadin İmralı Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (164)

döşemeci geldimobilWeb@haberler.com:

Çocuklar piknik yapmaya gelmişler seçim zamanı roketli silahlı ziyaretler yol kesme ler oy için KCK devrede hdpnin siyaseti budur

42
81
yanıtYanıtla
ZILAN:

UMARIM BIR GÜN OLUR BARIS ICINDE YASARIZ DIYE ÜMIT EDIYORUM. AMA BU POLITIKACILAR OLDUGU MÜDDETCE KORKARIM BARISI DAHA COOOOK BEKLERIZ. YASASIN HALKLARIN KARDESLIGI KAHROLSUN HUZURUMUZU BOZMAYA CALISANLAR

96
0
yanıtYanıtla
türkürtmobilWeb@haberler.com:

Sayin Öcalan bir Türk olarak sizlere minetdariz barış insanı olduğunuzu bütün dünya öğrendi ama ne yazık ki Türk halkı kör göremiyor

33
53
yanıtYanıtla
hdp kork bizden “HÜDA-PAR“ geliyormobilWeb@haberler.com:

Huda-Par gümbür gümbür geliyor Doğu ve güneydoğuda marksist Allahsız bi kafaya artık oy yoktur Kürt halkı artık gerçekleri görecektir

55
29
yanıtYanıtla
şanlıurfa viranşehir limobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar pkk çekilmiş asker üzerine gidiyor... Asker operasyon yapmasa zaten karşılaşmalar ne asker ölür ne pkk li ...Barışa uzanan eller kırılsın. .

45
35
yanıtYanıtla
MARDİN KURDO 47:

O SALAK DİNİ BİLMEYEN TÜRKLERE SÖYLEYİN ALLAH YARATTI İNSANLARI TÖVBE EDERSE ALLAH AFFEDER AKILLI OLUN IRÇILIK YAPMAYIN BİDEKURANI KERİM OKUYORSUNUZ :) NUSAYBİN 47

65
10
yanıtYanıtla
lice21mobilWeb@haberler.com:

Gerilla halkin cocugudur, halkin umududa gerilladir.neden gorunmez olsun.varsa Boyle kadar, yanlistir

27
37
yanıtYanıtla
Ali geçerMobil-IOS:

Az kaldı az......,,,,

4
59
yanıtYanıtla
AZADmobilWeb@haberler.com:

KAHROLSUN PKK YAŞASIN ?? DOSTLUK VE KARDESLIK

25
36
yanıtYanıtla
dara:

baskan nedese odur ama biz boyle haberleri kendi sitemizden yayinlanirsa inaniriz hic kusura bakmayin

19
38
yanıtYanıtla
Tüm 164 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title