Haberler

Öcalan'a "Memlekete Hoş Geldin" Diyen Albay Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Kenya'da yakalanan Öcalan'ı getiren uçakta, ona "Memlekete hoş geldin" diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu, hayatını kaybetti.

Kanya'da yakalanan Abdullah Öcalan'ı 16 Şubat 1999'da Türkiye'ye getiren uçakta, "Memlekete hoş geldin" diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu, 65 yaşında yaşamını yitirdi ve köyünde düzenlenen sade bir törenle toprağa verildi.

YÜZLERİ KAR MASKELİYDİ, SADECE SESİ DUYULMUŞTU

Öcalan'ı Kenya'da yakalayarak Türkiye'ye getiren asker ve istihbaratçılardan oluşan ekip, uçak içinde çekilen fotoğraflara, yüzleri kar maskeli olarak yansımıştı. Uçakta çekilen videoda ise ekipte yer alan bir görevlinin, "Abdullah Öcalan... Memlekete hoş geldin" dediği duyulmuştu.

DEMİREL TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLMİŞLER, ANCAK KİMLİKLERİ AÇIKLANMAMIŞTI

Öcalan'ı getiren görevliler dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilerek ödüllendirilmiş ancak kimlikleri açıklanmamıştı. Demirel, ekipteki görevlilere, "Çok gizli bir görevi başarıyla ifa ettiniz. Sizlerle hatıra fotoğrafı çektiremiyorum çünkü şartlar bundan sonra da gizliliğin korunmasını gerektiriyor." demişti.

"GİZEMLİ SES"

Öcalan'a seslenen kişinin kimliği iddialara konu olmuş, eski Özel Kuvvetler Komutanı Engin Alan ile Ergenekon sanıklarından Levent Göktaş'ın isimleri ortaya atılmıştı. Gazeteci Necdet Pekmezci, "Memlekete Hoşgeldin Abdullah Öcalan" isimli kitabında bu sözün sahibinin ekibin komutanı 'Abdullah' isimli emekli bir albay olduğunu yazmıştı. Pekmezci kitabında, Abdullah Albay'ın Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda uzun yıllar görev almasının ardından, Kontr-Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür tarafından MİT'e alındığını belirtmişti.

HAYATINI KAYBEDEN ALBAYA SESSİZ VEDA

Kara Harp Okulu'ndan 1970 yılında mezun olan Albay Soyluoğlu, uzun yıllar komando subayı olarak görev yaptı. Özel Kuvvetler Komutanlığı ve MİT'te görev aldı. İstanbul'da rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 23 Kasım'da yaşamını yitiren Soyluoğlu, memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi Gökhüyük Köyü'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Soyluoğlu'nun Öcalan'ı getiren ekipte yer aldığı kamuoyunca bilinmediğinden, cenaze töreni de çok sade oldu. Anadolu Ajansı, cenaze haberini şu cümlelerle servise koydu:

"İstanbul'da hayatını kaybeden emekli Piyade Komando Albay Abdullah Soyluoğlu, Seydişehir'de askeri törenle toprağa verildi. Törene, Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Konya'dan gelen askeri tören birliği, merhum albayın silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Albay Soyluoğlu 1970 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Piyade komando subayı olarak Silahlı Kuvvetler'in çeşitli kademelerinde bölük, takım, tabur komutanlıkları yaptı. Piyade Okulu'nda uzun süre tabur komutanlığı ve öğretmenlik görevinde bulundu. Devletin yurt içi ve dışı özel görevlerinde yer aldı. Albay rütbesiyle emekli oldu." (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Süleyman Demirel Abdullah Öcalan Türkiye Kenya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (168)

BerlinMobil-IOS:

Geberdi demek it

25
82
yanıtYanıtla
Cihat aydınMobil-IOS:

Mekanın cennet olsun buyuk komutan, turkler vatanına son damla kana kadar sahip çıkacak gönlün ferah olsun

53
53
yanıtYanıtla
ıt avcısı Mobil-IOS:

Arkadaşlar Görüyorsunuz ıste ıt surulerını bı de özgürlükten ınsanlıktan bahsedıyorlar bunların kanında var bozukluk ruhun şadolsun Komutanım sen rahat uyu Senın Bıraktığın yerden bız devam ederız

50
55
yanıtYanıtla
azrailmobilWeb@haberler.com:

Hoş geldin cehenneme :

29
58
yanıtYanıtla
tmy:

Gömün gitsin.

12
72
yanıtYanıtla
SelimMobil-IOS:

Vatanın aslan evladına rabbim rahmet eylesin.

73
6
yanıtYanıtla
serikliMobil-ANDROID:

toprağı bol olsun. mekanın cennet olsun.

58
13
yanıtYanıtla
vatandaş:

cehenneme güle güle albay efendi

18
49
yanıtYanıtla
LazmobilWeb@haberler.com:

Ahh pasam keske iti ucaktan atsaydin simdi cenazende onbinler olurdu topragin bol oldun

53
13
yanıtYanıtla
nurnberg:

paşam toprağın bol olsun mekanın cennet olsun senin gibi paşalar tükenmek üzere

46
16
yanıtYanıtla
Tüm 168 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title