Haberler

Ocak, "Alaplı'da Kenetlenme Hareketi Başlatacağız"

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, “Alaplı’da 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra kenetlenme hareketini başlatacağız” dedi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, "Alaplı'da 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra kenetlenme hareketini başlatacağız" dedi.

Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, ilçede ben olgusunu bırakarak biz olgusu ile bundan sonra yollarına devam edeceklerini söyledi.

Alaplı'da 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra kenetlenme hareketini başlatacaklarını belirten Ocak, daha önce planlanan ve yapılması beklenen projelerin de devam ettiğini kaydetti.

Islah OSB çalışmalarının yüzde 85 tamamlandığını belirten Ocak, " 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinden sonra Alaplı'da seçilen belediye başkanı, siyasi ilçe başkanlarımızla birlikte bir kenetlenme hareketini başlatacağız. Bu kenetlenme hareketinin alt yapılarını Alaplı TSO olarak hazırladık. Alaplı'daki istihdamın önünü açacak, işsizliği azaltacak çalışmaları hep birlikte yapacağız. Ben olgunu ortadan kaldırıp biz ile hareket etmenin yolunu açacak çalışmaları yapacağız. Herkesle her şeyimizi paylaşacağız, herkesin yanında olup herkesin fikrini alacağız. Bizim asla siyasi bir düşüncemiz olamaz, bizim ter derdimiz Alaplı'nın çıkar ve menfaatleridir. Bizim işimiz ekmeğin nasıl kazanılacağı meselesidir. Ekmek siyasetinde kolumuza takamayacağımız, elini tutamayacağımız hiç kimse olamaz. Mesele Alaplı çıkar ve menfaatleriyse gerisi teferruattır" dedi.

Alaplı'ya yapılması planlanan ALPORT Liman projesinde çalışmaların devam ettiğini belirten Ocak, "Alaplı'da ALPORT Liman Projesi, OSB ve Islah OSB çalışmaları devam etmektedir. Islah OSB'de çalışmaların yüzde 85 tamamlandı ve dosya valilik makamına teslim edildi. Alaplı OSB bölgesinde kamulaştırma tamamlandı ve alt yapı projelendirme çalışmaları devam ediyor, zemin etüt çalışmaları sürüyor, proje çizimleri yapılmaktadır. 2014 Haziran ayı gibi alt yapı çalışmalarına kazma vurmayı hedefledik. İnşallah Alaplı OSB Çalışmaları ilçemize hayırlı olur. Alaplı ALPORT Liman projesin son durumunu öğrenmek için hafta içinde Taşyapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turan'lı ile bir görüşme yaptık. Turan'lı çalışmaların devam ettiğini, eninde sonunda liman inşaatına başlanacağını belirtti. Ne Filyos Projesi nede Ereğli'de tersaneler bölgesinde yapılması düşünülen liman yapılma çalışmaları asla Alaplı ALPORT Limanı karşı yapılmış hamleler değildirler. ALPORT Limanı bölge limanıdır. Biz limanımızı özel teşebbüse yaptıracağız, devletten de bir kuruş para talep etmiyoruz. Bu konudaki çalışmalar en hızlı şekilde devam etmektedir" diye konuştu - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Ocak Zonguldak Alaplı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title