Haberler

Obezite'den Kurtulmak İçin Tüp Mide Ameliyatı Malatya'da Yapılıyor

Günümüzde hızla artan obezite hastalığı ile ilgili tıpta gelişen yenilikler sayesinde yapılan tüm mide ameliyatı ile hastalar kilolarından kurtulabiliyor.

Günümüzde hızla artan obezite hastalığı ile ilgili tıpta gelişen yenilikler sayesinde yapılan tüm mide ameliyatı ile hastalar kilolarından kurtulabiliyor.

Malatya'da özellikle Turgut Özal Tıp Merkezi dışında bazı özel hastanelerde de yapılmaya başlanan bu ameliyat ile obezite olan hastalara laparoskopik yöntemle mideleri küçültülerek kilolarından kurtulabiliyor. Op.Dr. Saim Berçin, obezite hastalarının çoğalması ve bu hastalıktan çok rahatlıkla kurtulmanın ise, tüp mide ameliyatı ile artık çok kolay olduğunu söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nden sonra bölgede özel hastanelerde bir ilkin olduğunu söyleyen ve laparaskopik yöntemle yani kapalı sistem mide küçülmesi yaptığını söyleyen operatör Dr. Saim Berçin, son zamanlarda özelikle ulusal medyada gündem konusu olan ünlülere yapılan bu ameliyatın bölgemizde de yoğunlukla yapılabileceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütünün tarafından yapılan bir araştırma sonucunda dünyada 1 milyar 600 binden fazla kilolu insanın olduğu ve bunlardan da 400 milyona yakınının obez olduğunu belirten Berçin, "Ameliyat ettiğimiz hastamız son bir kaç yılda ilaç tedavisi denemiş ama sonuç alamamış ve cerrahi operasyon yapmayı denemiş. Şehir dışından gelen bir hasta biz de hastamızı değerlendirdik daha sonra vücut endeksini değerlendirdik. Vücut kitle adaksı için yüzde 40 uzerinde olduğunu öğrendik ve gecen gümlerde mide küçültme yani Laparaskopik yöntemiyle tüp mide ameliyatı gerçekleştirdik ve hastamız gayet çok iyi bir durumda" dedi.

Ameliyat olan 31 yaşındaki hasta Bihter Yılmaz ise, şu anda hiçbir sıkıntısının olmadığını belirterek, normal hayatına devam ettiğini söyledi. Yılmaz, normalde kilosunun 95 olduğunu ancak şuan ise 88'e düştüğünü belirterek emeği geçen doktorlara teşekkür etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgut Özal Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title