Haberler

"Obez Bir Toplum Olduk"

Güncelleme:

Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi'nin desteği ile giderek artan obeziteye dikkat çekmek amacıyla 'Yeterli Beslenme' semineri düzenlendi.

Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi'nin desteği ile giderek artan obeziteye dikkat çekmek amacıyla 'Yeterli Beslenme' semineri düzenlendi. Konak Belediyesi Gültepe Semt Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere semt sakinleri büyük ilgi gösterdi.

Diyetisyen Sermin Özer, Türk toplumunun yüzde 60'ının obezite sorunu yaşadığına dikkat çekerek, sağlıklı beslenmediğimizi söyledi. Özer, "Obeziteyi önlemek için her şeyden önce sağlıklı ve bilinçli beslenmek gerekir. Tuz büyük ölçüde azaltılmalı. Diyet kişiye özeldir. Popüler diyetlerin sağlık açısından büyük sakıncaları olabilir" dedi.

Diyabet hastalarına da gün içinde içine tarçın çubuğu atılmış su tüketmelerini öneren Sermin Özer, ailelere de çocukları mümkün olduğunca fastfood tarzı yiyeceklerden uzak tutmalarını gerektiğini söyledi. Seminerin sonunda Konak Kent Konseyi üyesi Mehmet Seyrek katkılarından dolayı Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gültepe Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title